Puolukka piristää jälkiruokia

Puolukka on Suomen suosituin metsämarja, josta valmistuu monta makeaa herkkua.

Puolukka kasvaa koko Suomessa kuivissa kangasmetsissä, suometsissä, kallioilla ja tuntureilla.

Puolukoissa on runsaasti luonnon omaa säilöntäainetta eli bentsoehappoa, jonka takia niitä voi säilöä pelkästään survomalla.

Puolukka sopii ruokien lisukkeeksi, puuroihin, kiisseleihin, leivontaan ja juomiin.

Lähde: Finfood

Kokeile Kotilieden puolukkareseptejä:

Hyytyvä puolukkahillo
Jäädytetty puolukkabavaroise
Kartanon hovijälkiruoka
Kevyt puolukkavaahto
Mestari Andelinin puolukkatorttu
Omenainen puolukkakeitto
Punainen puolukkapirtelö
Puolukkapiirakka
Puolukkatorttu
Puolukkaunelma
Raikas räiskälekakku
Ruishiutale-puolukkapuuro
Sienitäytteiset possukääröt puolukkakastikkeella
Vanhanajan puolukkapöperö
Syksyinen puolukkapiirakka

Avainsanat

Keskustelu

Puolukkaomenasose on todella hyvää lettujen ja pannukakun kanssa.Kuoritut omenalohkot keitetään hillosokerissa kunnes pehmenevät ja puolukat lisätään survottuna joukkoon. Sopii erinomaisesti myös pullataikinaisen piirakan täytteeksi.

Kommentoi juttua: Puolukka piristää jälkiruokia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X