Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakan pohjassa maistuu ruis ja graham. Hapahko ja aidon metsäinen puolukka rakastaa rouhean rukiisia jauhoja. Kermaviili, sokeri ja kananmuna taltuttavat puolukkatäytteen happamuuden sopivasti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Puolukkapiirakan pohja:

  • 150 g voita
  • tai margariinia
  • 1.3 dl sokeria
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 0.5 dl ruisjauhoja
  • 0.5 tl soodaa
  • 0.5 dl maitoa

Puolukkapiirakan täyte:

  • puolukoita
  • purkki kermaviiliä
  • 1 kpl kananmunaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kahdessa erässä yhdessä maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkavuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
  5. Ripottele loput puolukat täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä.
  • Yksi piirakka, 10-12 palaa

Lue myös: Puolukka piristää jälkiruokia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.