Kookos-katkarapukeitto
Kookos-katkarapukeitto on mainio yhdistelmä makeaa ja hieman tulista. Se on mainio ruokahalunherättäjä aterian alkupalana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Kookos-katkarapukeitto
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 punaista chiliä
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 4 dl kookosmaitoa
- 3 rkl tomaattisosetta
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 tl ruskeaa sokeria
- 4 dl kalalientä (gluteenitonta)
- 300 g katkarapuja
- 1 limetin mehu
pinnalle:
- korianteria
Valmistusohje
Kookos-katkarapukeitto valmistuu näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kannat ja siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Kuumenna kattilassa muutama lusikallinen kookosmaitoa. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja inkivääri. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattisose, kalakastike, sokeri, loput kookosmaidosta ja kalaliemi. Keitä lientä muutama minuutti.
3. Lisää joukkoon sulatetut, valutetut katkaravut. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja mausta limettimehulla.
4. Annostele keitto tarjoilukulhoihin ja koristele kookos-katkarapukeitto lopuksi hienonnetulla tuoreella korianterilla.
Katso myös: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aasialaiset katkarapupiirakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookos-katkarapukeitto