Lihavoileipäkakku
Kun voileipäkakun maut ovat raikkaat ja selkeät, lopputulos on herkullinen. Tee kakku pitkittäin leikatusta vuokaleivästä tai paahtoleipäviipaleista.
Ainekset
Lihavoileipäkakku:
- 1 kpl vuokaleipä tai 4 viipaletta paahtoleipää (12 viipaletta ruisvuokaleipää)
Kostutukseen:
- 1 dl laktoositon maitojuoma tai lihaliemi
Täyte 1, lihatäyte:
- rasia (200 g) 1 tuorejuustoa (esim. valkosipuli, piparjuuri tai ruohosipuli)
- 150 g hienonnettua kinkkua, paistia, suolalihaa, kanaa, kalkkunaa, meetvurstia tai muuta kypsää lihaa.
Täyte 2:
- 150 - 200 g tuorejuustoa
- 1 dl voileipäkurkkuviipaleita hienonnettuna
- 1 kpl punainen paprika hienonnettuna
Täyte 3:
- 200 g maksapasteijaa
- 2-3 rkl tomaattisosetta
- tilkka kermaa
Pinnalle:
- 200 g tuorejuustoa
- ½ dl majoneesia tai ranskankermaa
- kakussa käytettyja leikkeleitä vaikkapa ruusukkeina
- tuoretta persiljaa tai ruohosipulia reunoille
- 1 rs eri värisiä kirsikkatomaatteja
- (tuoretta kurkkua ruusukkeina)
Valmistusohje
Tee lihavoileipäkakku näin:
- Leikkaa vuokaleipä pitkittäin kolmeen osaan. Voileipäkakkua varten pitkittäin viipaloitua leipää voi myös tilata. Voit käyttää myös viipaloitua paahtoleipää. Leikkaa leipä kuorettomiksi, samankokoisiksi viipaleiksi. Kakkua on tukeva siirrellä, jos ladot alimman kerroksen ruisvuokaleivästä tai ruispaloista.
- Kostuta leipäpalat varovasti. Jos leipä on hyvin pehmeää, riittävät täytteet kostukkeeksi.
- Tee täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon silputtua tai teholeikkurilla hienonnettua kinkkua, paistia, suolalihaa, kanaa, kalkkunaa, meetvurstia tai muuta kypsää lihaa. Suolakurkulla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, pestolla tai paahdetuilla ja marinoiduilla paprikoilla maustettu tuorejuusto sopii yhden kerroksen täytteeksi. Tomaattisoseella ja kermatilkalla notkistettu maksapasteija käy hyvin kolmanneksi täytteeksi.
- Lado leivät kerroksittain leipävuokaan tai leivinpaperin päälle. Levitä tahnoja kerrosten väliin ja anna kakun tasaantua jääkaapissa foliolla peitetyssä vuoassa tai paperikääreessä ainakin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Sekoita kuorrutus ja levitä se voileipäkakulle.
- Koristele lihavoileipäkakku.
Lue myös: Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko
Katso myös Anna.fi: Voileipäkakku on juhlien ikisuosikkin – näillä vinkeillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihavoileipäkakku