Mehevä sienirisotto
Sienirisotto saa makua ripauksesta sitruunamehua, tuoreesta timjamista, valkosipulista ja parmesaanijuustosta. Ota talteen Kotilieden hittiohje!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Sienirisotto:
- 1 pss (200 g) pakastettuja herkkutatteja tai muita sieniä
- 2-3 salottisipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 8 dl vettä
- 1 kana- tai kasvisliemikuutio
- 2 rkl voita tai öljyä
- 4 dl risottoriisiä
- ½ tl kuivattua timjamia
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 75 g parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Sienirisotto syntyy näin:
1. Sulata ja kuutioi sienet. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja liuota siihen liemikuutio. 2. Kuumenna rasva pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja sienet ja kuullota hetken. Lisää riisi ja timjami ja kääntele hetken. Lisää 2 dl lientä ja sitruuna mehu, anna kiehahtaa ja hauduta samalla sekoittaen, kunnes neste imeytyy riiseihin. 3. Jatka valmistusta lisäämällä aina 1 dl lientä kerrallaan. Kypsennä risottoa, kunnes se on kypsää ja pehmeää, noin 20 minuuttia. 4. Lisää parmesaaniraaste sienirisottoon aivan lopuksi ja kuumenna vielä hetken.
Lue myös: Tatit ovat ruokasienten aatelistoa – näin tunnistat tatit!
Anna.fi: Sienirisotto ja villiyrttejä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä sienirisotto
Vaikuttaa käyttökelpoiselta, josko huomenna tekisin.