Tomaattifocaccia
Focaccia on pellillä valmistettava italialainen leipä, josta riittää isollekin joukolle. Tässä reseptissä leipä saa makua aurinkokuivatuista tomaateissa. Kylmään nesteeseen tehty leipä kohotetaan jääkaapissa yön yli. Näin leipä saadaan vastapaistettuna pöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
tomaattifocaccia:
- 5 dl Kylmää vettä
- 7-9 dl hiivaleipäjauhoja
- 25 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 dl oliiviöljyä
- 150 g aurinkokuivattua tomaattia
- noin 2 dl vehnäjauhoja
- rosmariinia
- sormisuolaa
- (Maldon)
Valmistusohje
1. Liota hiiva kylmään veteen. Lisää joukkoon hiivaleipäjauhot ja anna kohota tunnin ajan. Silppua aurinkokuivatut tomaatit saksilla.
2. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa voimallisesti kymmenisen minuuttia joko käsin tai sähkövatkaimella. Anna taikinan kohotajääkaapissa seuraavaan aamuun.
3 Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota puolisen tuntia huoneenlämmössä. Voitele leivän pinta öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariininneulasia ja sormisuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Rosmariini-focaccia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattifocaccia