Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattikastike keitetylle kielelle

Tomaattikastike keitetylle kielelle on peräisin Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä. Jean Sibeliuksen puolisolla, Aino Sibeliuksella oli kasvihuone, "tomaattihuone", jonka sadosta hän oli kovin ylpeä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattikastike keitetylle kielelle

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 viipale sipulia
  • 1 pala selleriä
  • 6 dl lihalientä
  • 2 dl säilöttyä tomaattia tai 5-6 tuoretta
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Tomaattikastike keitetylle kielelle tehdään näin:

Tomaattikastike keitetylle kielelle voidaan tehdä tuoreista tai säilötyistä tomaateista. Ainolan alkuperäisohjeessa käytettiin tuoreita tomaatteja.

  1. Pane voi kattilaan ja keitä siinä sipuli, lisää jauhot ja keitä muutama minuutti. Pane sekaan tomaatti ja lihaliemi sekä mausteet ja keitä hiljalleen puoli tuntia tai kunnes tomaatti on pehmeää. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria.
  2. Tarjoa keitetyn kielen kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kirpeä kielileike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattikastike keitetylle kielelle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.