Punaviinissä keitetyt sipulit
Punaviinissä keitetyt sipulit tarjotaan haaleina tai kylminä persiljalla tai tuoreella korianterilla koristettuna maukkaassa liemessään. Keitetyt sipulit maistuvat hyvältä tuoreen, kotona leivotun leivän kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Punaviinissä keitetyt sipulit
- 10 tuoretta kelta- tai punasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1.5 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- noin 3 dl punaviiniä
yrttikimppu:
- 1 timjamin- ja 1 rakuunanvarsi
- 3 persiljanoksaa
Valmistusohje
Punaviinissä keitetyt sipulit valmistuvat näin:
- Puhdista sipulit. Jos varret ovat kauniit ja mehukkaat, käytä myös ne. Kuumenna laakeassa kattilassa öljy ja valkosipulinkynnet. Nosta sipulit kattilaan ja kääntele niitä joka puolelta, niin että pinta kiiltää valkosipulinmakuisesta öljystä, mutta älä anna sipulien ruskistua. Lisää pataan kimpuksi kiedotut yrtit ja niin paljon punaviiniä, että sipulit peittyvät. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä.
- Anna sipulien kypsyä hissukseen kannen alla 40-45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsät. Sipulit eivät saa hajota, vaan niiden kuuluu säilyttää muotonsa. Tarjoa punaviinissä keitetyt sipulit haaleina tai kylminä persiljalla tai tuoreella korianterilla koristettuna maukkaassa liemessäään. Keitetyt sipulit maistuvat hyvältä tuoreen, kotona leivotun leivän kera.
Katso myös: Marinoitujen punasipulien ohje
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Sipuli tuo makua ruokaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaviinissä keitetyt sipulit