Graavisiika
Graavisiika sipaistaan karpalo- tai puolukkamehulla punertavaksi. Tarjoa kala karpaloisen saaristolaisleivän kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Graavisiika
- 2 kpl siikafileitä (noin 400- 500 g)
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- ¼ tl mustapippuria
- ½ ruukku tilliä
Viimeistelyyn
- 1 rkl karpalo-tai puolukkamehua
Valmistusohje
Graavisiika valmistuu helposti näin:
- Perkaa siiat fileiksi. Pyyhi siikafileet talouspaperilla siisteiksi ja kuiviksi. Nypi ruodot pois.
- Ripottele siikafileille tasaisesti karkeaa suolaa. Rouhi siikafileiden pinnalle mustapippuria ja ripottele fileiden päälle tuoretta hienonnettua tilliä.
- Laita fileet päällekkäin, lihapuolet vastakkain. Kääri fileet voipaperiin paketiksi ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin. Kääntele kalapakettia välillä, jotta fileet suolaantuvat tasaisesti.
- Siika on seuraavana päivänä valmista leikattavaksi. Pyyhi tillinoksat ja mausteet kalan pinnalta, sipaise kalan pinta halutessasi karpalo-tai puolukkamehuun kastetulla sudilla. Leikkaa sitten fileet ohuiksi siivuiksi. Tarjoa graavikala esimerkiksi nauvolaisella reseptillä leivotun aidon saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Graavisiika kannattaa nauttia pian graavauksen jälkeen. Siika säilyy hyvänä jääkaapissa 0-3 asteessa vuorokauden tai kaksi.
Lue myös: Kalan graavaus – näillä vinkeillä onnistut!
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu sitruunagraavattu piparjuurilohi joulupöytään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavisiika