Reiniläinen sillisalaatti
Sillisalaatti kuuluu joulupöydän klassikoihin. Tämä ohje on vuoden 1996 Kotiliedestä. Tämän sillisalaatin erikoisuus on tarjoilutapa ja purutuntumaa tuovat pähkinät. Tarjoa sillisalaatti alkuruokana punajuuriliemellä värjätyn kermakastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Sillisalaatti
- 2-3 kpl matjessillifileetä
- (60 g kypsää naudan tai vasikanlihaa)
- 1 kpl maustekurkku
- 1-2 kpl omenaa
- 4 kpl keitettyä perunaa (175 g)
- 4 kpl keitettyä tai etikkasäilöttyä punajuurta (125 g)
- 50 g saksanpähkinöitä
- 1-2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 kpl pieni sipuli
- 1 tl sokeria
- 2 kpl keitettyä munaa
- 1-3 rkl etikkaa
- musta- tai valkopippuria, suolaa
Valmistusohje
Sillisalaatti valmistuu näin:
- Poista sillifileestä ruodot ja liota fileitä muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Pyyhi fileet kuivaksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi. Tarjoa silli erikseen tai lisää sitä vain kerralla tarjottavaan salaattierään.
- Kuutioi liha ja maustekurkku. Kuori omenat, keitetyt perunat, keitetyt kananmunat ja punajuuret ja kuutioi ne. Hakkaa saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Sekoita ranskankerma tai kermaviili ja majoneesi ja mausta se etikalla, sokerilla, suolalla ja musta- tai valkopippurilla. Kuori sipuli, leikkaa hyvin hienoksi silpuksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita ainekset ja anna salaatin maustua jääkaapissa seuraavan päivään.
- Kääntele salaatinaineksia. Tarjoa silli erikseen tai lisää salaattiin. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti punertavaa väriä antavaa punajuurilientä. Tarjoa sillisalaatti jouluaterian alkuun.
Katso myös: Kotiliesi.fi: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Venäläinen silli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Reiniläinen sillisalaatti