Muhkea paahtoleipä
Muhkea paahtoleipä leivotaan Kotilieden lukijan ohjeella ruis-, ohra- ja hiivaleipäjauhoista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 18 annosta
- Kasvis
Ainekset
Muhkea paahtoleipä
- 5 dl nestettä (puoliksi maitoa ja vettä tai vettä ja Hyla-maitojauhetta)
- 3 dl ruisjauhoja
- 3 dl ohrajauhoja (ja -hiutaleita)
- 3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 50 g hiivaa
- 2-3 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 50 g sulatettua margariinia
Valmistusohje
Muhkea paahtoleipä leivotaan näin:
Muhkea paahtoleipä leivotaan ruis-, ohra- ja hiivaleipäjauhoista. Tällä ohjeella leivot 2 vuokaleipää. Ohje on saatu Kotilieden lukijalta, joka kertoo leivästä näin: ”Meillä tätä vuokaleipää käytetään aamiaisleipänä paahdettuna ja kun sen päällä on voita, hunajaa ja juusto, on leipä erityisesti koululaisten mieleen.”
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet yleiskoneella 5 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää ja nosta ne kohoamaan voideltuun, pitkulaiseen vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Nauti leipä paahdettuna juuston ja hunajan tai lemon curd -tahnan kanssa aamiaispöydässä.
Ohje: Pirkko Salmela, Joensuu
Lue myös Anna.fi: Aamiaisella maistuu brittipaahtis
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muhkea paahtoleipä