Röply- eli kaurarieskat
Nämä kaurarieskat ovat parhaita makuja Kotilieden lukijoiden keittiöstä. Tämä resepti on peräisin Oulaisista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kaurarieskat
- 1 l vettä
- 500 g pieniä kaurahiutaleita
- 2-3 tl suolaa
- 2-3 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Kaurarieskat valmistuvat näin:
- Kuumenna vesi melkein kiehuvaksi. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Sekoita paksuksi puuroksi. Anna taikinan turvota ja jäähtyä.
- Vaivaa pöydällä taikinapuuroon runsaanlaisesti vehnäjauhoja ja leivo painellen jauhojen avulla ohuita (3-4 mm:n paksuisia) rieskoja. Pistele tiheään ja paista kuumassa, noin 250 asteen lämpöisessä uunissa 10-12 minuuttia.
- Anna jäähtyä päällekkäin liinan alla. Onnistuneet rieskat ovat jäähdyttyään niin pehmoisia, että ne voi kietoa vaikka rullalle.
Vinkki: ”Kaurarieskat voi pakastaa ja siksi teen kerralla kaksinkertaisen annoksen. Ohje on serkulta Rantsilasta ja röplyrieska on meidän lasten antama nimi rieskalle, vinkkaa ja kertoo Inkeri Aittamaa Oulaisista. Hän osallistui tällä reseptillä Kotilieden lukijoille suunnattuun leivontakilpailuun.
Katso myös: Nokkosleipä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaura on todellista superruokaa – 7 terveellista kauraruokaa aamiaisesta illalliseen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Röply- eli kaurarieskat