Chili-inkiväärilohi
Tuttu lohi saa chilistä ja limetistä uutta makua. Perunan voi maustaa vaihteeksi myös sitruunalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Chili-inkiväärilohi
- 500 g lohta
kastike:
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl thai-kalakastiketta
- 1 rkl Sweet-Chili-kastiketta
- ( 1 valkosipulinkynsi)
- 1 sitruunaruoho
- 1 tl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
Chili-inkiväärilohi tehdään näin:
- Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään.
- Lado kalapalat uunivuokaan ja levitä mausteseos pinnalle.
- Paahda kaloja uunin grillivastuksen alla 5-10 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa chili-inkiväärilohi sitruunan raastetulla kuorella, sitruunamehutilkalla ja juoksevalla rasvalla maustetun perunasurvoksen ja valkosipuliöljyssä kypsennetyn pinaatin kanssa.
Lue myös Anna.fi/ruoka: Miso, teriyaki ja salvia – uutta makua uuniloheen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chili-inkiväärilohi