Juustotäytteiset graavilohirullat
Juustotäytteiset graavilohirullat ovat Hirvihaaran kartanon herkku. Tuorejuustotäytteiset lohirullat sopivat juhlatarjoiluun, kuten lakkiaisiin ja valmistujaisiin. Katso ohje!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Juustotäytteiset graavilohirullat
- 200 g graavia lohta viipaleina
juustotäyte:
- 200 g yrttimausteista tai maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita yrttejä hienonnettuna:
- ½ dl persiljaa, ruohosipulia, tilliä
- noin 1 tl sitruunan mehua
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Juustotäytteiset graavilohirullat valmistuvat näin:
- Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää runsaasti hienoksi leikattuja yrttejä. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa hiukan suolalla.
- Levitä työpöydälle reilu pala foliota ja sen päälle tuorekelmua. Levitä graavilohiviipaleet kelmulle osittain limittäin toistensa päälle. Pursota keskelle yrteillä maustettua tuorejuustoa. Rullaa kelmun ja folion avulla lohiviipaleet kääröksi samaan tapaan kuin kääretorttu kiedotaan.
- Laita juustotäytteiset graavilohirullat hetkeksi pakastimeen, niin kohmeisista rullista on helppoa leikata pieniä nappeja suoraan tarjoiluvadille.
Katso myös: Graavilohesta herkkuja juhlapöytään! Klassikot ja yllättävät makuelämykset kruunaavat kekkerit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustotäytteiset graavilohirullat