Omenasacher
Omenasacher on suklaakakkujen parhaimmistoa. Omenaisen sacherin täytteessä on omenahilloa ja kostukkeena omenamehua. Kakun päälle sipaistaan aprikoosimarmeladia ja kuorrutuksessa maistuu täyteläinen suklaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omenasacher
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 5 kpl munanvalkuaista
- 0.5 dl tomusokeria
- 5 kpl munankeltuaista
- 1.5 dl tomusokeria
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
kostutus:
- 0.5 dl omenamehua
täyte:
- 2.5 dl omenasosetta
päälle:
- 1 dl aprikoosimarmeladia
- (tilkka vettä)
kuorrutus:
- 1.5 dl kermaa
- 1 rkl erikoishienoa sokeria
- 300 g tummaa suklaata
- 2 rkl voita
koristeeksi:
- rouhittua suklaata
Valmistusohje
Omenasacher leivotaan näin.
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Yhdistä jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Erottele keltuaiset valkuaisista.
- Vaahdota valkuaiset ja 0,5 dl tomusokeria. Vaahdota keltuaiset ja 1,5 dl tomusokeria.
- Sekoita suklaa keltuaisvaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.
- Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta levyjä omenamehulla. Levitä omenasosetta kakkulevyjen väliin ja kokoa kakku. Kiehauta aprikoosimarmeladi ja levitä seos kakun pinnalle. Anna jäähtyä noin tunnin ajan.
- Kuumenna kerma ja kaada se suklaan joukkoon. Lisää sokeri ja voi. Sekoita kuorrutus ja kaada seos kakun päälle. Korista omenasacher suklaalastuilla.
Katso myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussa sulaviin herkkuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-tryffelikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenasacher