Jauheliha-perunavuoka
Jauheliha-perunavuoka on maistuva arkiruoka, johon sipuli ja paprika tuovat lisämakua. Vuoan kruunaa väleihin ladottava juustoraaste.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Jauheliha-perunavuoka
- 500 g jauhelihaa
- 1-2 sipulia
- 1-2 paprikaa
- suolaa, pippuria
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 kg perunoita
- juustoraastetta
- 3 dl maitoa
Valmistusohje
Jauheliha-perunavuoka tehdään näin:
- Kuori sipuli ja hienonna se. Huuhtele paprika ja paloittele. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paloiteltu paprika. Mausta seos suolalla, pippurilla ja basilikalla.
- Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka voilla tai margariinilla ja lado pohjalle kerros perunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Peitä perunakerros jauhelihaseoksella. Ripota päälle juustoraastetta. Jatka samaan tapaan kerroksittain ja lado päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valele ruoka maidolla.
- Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Loppuvaiheessa voit pitää vuoan peittona alumiinifoliota, etteivät perunat ruskistu liikaa.
- Tarjoa jauheliha-perunavuoka raikkaan salaatiin ja tuoreen leivän kanssa.
Vinkki: Valitse oikea jauheliha oikeaan ruokaan – katso parhaat vinkit!
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään savukalakiusaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauheliha-perunavuoka