Jauheliha-perunalaatikko
Jauheliha-perunalaattikko on kuin kaikille tuttu liha-makaronilaatikko, mutta makaronin tilalla on perunaa. Nerokas koko perheen suosikkiruoka on parasta lohturuokaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Jauheliha-perunalaatikko
- 1,3 kg perunoita
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g naudanjauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua musta- tai maustepippuria
Jauheliha-perunalaatikko, munamaito
- ½ l maitoa tai lihalientä
- 2 kpl kananmunaa
Jauheliha-perunalaatikko, pinnalle
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Jauheliha-perunalaatikko tehdään helposti näin:
- Pese reilu kilo perunoita. Perunoita ei tarvitse kuoria. Viipaloi perunat ohueksi puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
- Hienonna kaksi sipulia ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuullota ne kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä sivuun.
- Ruskista 400 grammaa jauhelihaa. Mausta teelusikallisella suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallisella rouhittua pippuria. Yhdistä jauheliha ja sipulit.
- Sekoita puoleen litraan maitoa kaksi kananmunaa.
- Kokoa vuokaan (20 cm x 25 cm) vuorotellen perunaviipaleita, jauhelihaa ja muna-maitoa kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista jauheliha-perunalaatikko 170-asteisen uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Grillaa pinta lopuksi, jos haluat juustoraasteesta rapeaa.
Lue myös: Särki-perunalaatikko
Lue myös Anna.fi: Makaronilaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauheliha-perunalaatikko