Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauheliha-perunalaatikko

Jauheliha-perunalaattikko on kuin kaikille tuttu liha-makaronilaatikko, mutta makaronin tilalla on perunaa. Nerokas koko perheen suosikkiruoka on parasta lohturuokaa. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jauheliha-perunalaatikko

  • 1,3 kg perunoita
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua musta- tai maustepippuria

Jauheliha-perunalaatikko, munamaito

  • ½ l maitoa tai lihalientä
  • 2 kpl kananmunaa

Jauheliha-perunalaatikko, pinnalle

  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Jauheliha-perunalaatikko tehdään helposti näin:

  1. Pese reilu kilo perunoita. Perunoita ei tarvitse kuoria. Viipaloi perunat ohueksi puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna kaksi sipulia ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuullota ne kahdessa ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä sivuun.
  3. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa.  Mausta teelusikallisella suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallisella rouhittua pippuria. Yhdistä jauheliha ja sipulit.
  4. Sekoita puoleen litraan maitoa kaksi kananmunaa.
  5. Kokoa vuokaan (20 cm x 25 cm)  vuorotellen perunaviipaleita, jauhelihaa ja muna-maitoa kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Paista jauheliha-perunalaatikko 170-asteisen uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Grillaa pinta lopuksi, jos haluat juustoraasteesta rapeaa.

Lue myös: Särki-perunalaatikko

Lue myös Anna.fi: Makaronilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauheliha-perunalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.