Katsu
Katsu on japanilainen leivitetty pihvi, joka tehdään usein possusta tai kanasta. Possusta tehtynä sitä kutsutaan nimellä tonkatsu. Yleisnimitys tällaiselle leivitetylle pihville on katsu.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Katsu
- 4 possun ulkofileepihviä tai broilerinrintafileetä
Levitys
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
- 5 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
Valmistusohje
Katsu valmistetaan helposti näin:
- Nuiji neljä porsaan ulkofileeleikettä tai broilerinfileepihviä ohueksi lihanuijalla. Leivitä pihvit.
- Mittaa kolme desiä vehnäjauhoja laakealle lautaselle. Sekoita joukkoon yksi teelusikallinen suolaa.
- Riko kolme kananmunaa syvälle lautaselle. Riko munien rakenne haarukalla.
- Mittaa toiselle laakealle lautaselle kolme desiä pankojauhoja tai korppujauhoja.
- Kääntele nuijitut lihat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kaada kasariin sen verran rypsiöljyä, että pannun pohjalle tulee kolmen sentin verran öljyä. Voit käyttää myös uppopaistamiseen tarkoitettua konetta. Kuumenna öljy 180 asteeseen ja uppopaista leivitetyt kanafileet kypsiksi. Nosta valmiit pihvit valumaan talouspaperin päälle hetkeksi ennen syömistä.
- Katsupihvit tarjotaan japanissa katsukastikkeen kanssa. Se on japanilaista ”ketsuppia”, joka muistuttaa worcestershirekastikkeen ja ketsupin yhdistelmää. Voit kokeilla tehdä sitä kotona sekoittamalla näitä kahta. Tarjolle laitetaan usein myös riisiä, pikkelivihanneksia ja raastettua kaalia.
- Viipaloi katsu eli valmiit pihvit suupaloiksi ennen tarjoilua.
Vinkki! Suojaako japanilainen ruoka ylipainolta? Tutustu japanilaiseen ruokakulttuuriin
Lue myös Anna.fi: Japanilainen lohikulho
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katsu