Himahella

Himahellan 2018  TOP 10 -ruokaohjeet

Himahella-blogi täytti marraskuussa viisi vuotta. Tänä aikana blogiini on kertynyt lähes 800 postausta. Siihen mahtuu kaikkea mahdollista trendiherkuista klassikkoruokiin. Niinpä tein vähän tilastollista analyysia, minkälaisia ohjeita ihmiset blogistani hakevat.  Aika perinteisellä linjalla Himahellassa mennään, ruokamuodin viimeisiä virtauksia blogistani ei sankoin joukoin klikkailla, vaikka suolaisia puuroja tai kasviproteiineista valmistettua kulhoruokaa yrittäisinkin postauksissani hehkuttaa. Sen sijaan helppous ja nopeus ovat avainsanoja klikkejä kalastettaessa. Samoin sesonkien mukaan postaaminen. Olen tehnyt myös kaupallista yhteistyötä sveitsiläisiä juustoja markkinoivan Swiss Cheese -markkinointiyrityksen kanssa jo pari vuotta. Juustoiset herkut näyttävät olevan suomalaisten mieleen, sillä postauksista kaksi nousi TOP 10 -listalle.

Monet TOP 10 ohjeista on jo vuosia vanhoja, mutta nähtävästi ohje on ollut onnistunut, kun ihmiset palaavat niihin yhä uudellen. Se on tekijälle kaikkein parasta palautetta!

1. Rouheinen pataleipä

Tämä on ohje, johon ihmiset varmaankin palaavat kerta toisensa jälkeen, kun ovat todenneet ohjeen toimivaksi.  Ohjeella on tänä vuonna  lähes 40 000 klikkiä ja se on tehty jo neljä vuotta sitten. Pataleipä on 2010-luvun vastine 1980-luvun leipäkoneelle. Se on tapa leipoa itse leipää, josta ei tulekaan kotitekoisen tiukkaa, vaan rapeaa ja kuohkeaa. Kuin leipomosta ostettua. Lisäksi ohje on mitä yksinkertaisin. Ehkä se on syy, miksi ihmiset kaivavat sen esiin kerta toisensa jälkeen.

© Tiina Rantanen

Rouheinen pataleipä

1 leipä

4 dl vehnäjauhoja

3 dl sämpyläjauhoja

2 tl suolaa

1/2 tl kuivahiivaa

3 ½ dl vettä

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää lämpöinen (+42 astetta) vesi ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa taikinaa! Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän leipään syntyy makua.
  2.  Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  1. Pane kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja käännä termostaatti 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut pöydällä  puolisen tuntia, ota kuuma pata uunista  ja nosta taikina tulikuumaan pataan. Tee pinnalle muutama koristeviilto ja ripausta päälle hivenen jauhoja niin saat kauniin leivän. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin puoleksi tunniksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä  vartin verran.
  2. Ota pata uunista ja kumoa leipä. Se irtoaa padasta helposti. Älä peitä leipää leivinliinalla, jotta se säilyttää rapean kuorensa.

2. Klassikkoruoka: Mamman lihapullat

Kirjoitin Klassikkoruoka-postauksen kaiken maailman lihapullista ja sitä on tämän syksyn aikana luettu aivan hurjasti, sellaiset 20 000 kertaa. No, klassikot ovat ikuisia ja lihapullista pitävät kaikki!

© Tiina Rantanen

Mamman lihapullat

400 g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta)

1 sipuli

2 dl nestettä (kermaviiliä, turkkilaista jogurttia tai vaihtoehtoisesti vettä tai tomaattimehua)

1 dl korppujauhoja tai 2 keskikokoista, kypsää perunaa raastettuna

1 kananmuna

1 -1 1/2 tl suolaa

1/4 tl musta- ja/tai maustepippuria

Lisäksi

1 rkl voita ja öljyä paistamiseen

1 dl vettä

2 dl (maustettua ruoka)kermaa

  1. Silppua sipuli ja kuullota silppu pannulla voissa. Anna sipulin jäähtyä.
  2. Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota vartin verran.
  3. Lisää korppujauhoihin kananmuna, mausteet, sipulisilppu. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauheliha. Sekoita ainekset keskenään taikinaksi. Mitä kauemmin murekemassaa vaivaa, sen kumimaisempi ja kimmoisampi lopputulos. Lihaseokseen syntyy sitko aivan kuten leipätaikinaan. Sekoita murekemassa käsin. Jos käytät yleis- tai monitoimikonetta, käytä sitä vain lyhyen aikaa.
  4. Anna mureketaikinan tekeytyä jääkaapissa ennen pulliksi pyörittelyä noin puolen tunnin ajan. Murekemassan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin aamulla, ja paistaa töiden jälkeen.
  5. Kostuta työlauta ja kädet vedellä, jotta taikina ei tartu niihin. Jaa massa pariin osaan ja pyörittele palat tangoiksi. Jaa tangot 12-15 osaan ja pyörittele taikinasta pyöryköitä. Lihapullat voi myös pakastaa raakana.
  6. Paista pullat pannulla, voin ja öljyn seoksessa. Rasvaa ei tarvita suuria määriä, sillä jauhelihassa itsessään on rasvaa. Paista lihapullia ensin niin, että ne saavat väriä. Sen jälkeen vähennä lämpöä ja anna lihapullien kypsyä niin, , että lihapullat ovat sisältä kypsiä, mutta jäävät kuitenkin pehmeäksi. Lihapullista ei saa tulla kovia.
  7. Kun lihapullat ovat kypsiä, lisää pannulle 1 dl vettä ja 2 dl (maustettua ruoka)kermaa. Anna hautua hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  8. Tarjoile lihapyörykät perunoiden tai perunasoseen kanssa. Lisänä maistuu puolukkasurvos ja/tai suolakurkku.

3. Klassikkoruoka: Wieninleike

Wieninleike on possuohje, jonka teimme myös videolla viisi vuotta sitten. Ohjeen  kestosuosio näkyy viikottain Google Anlytics -raporteissa.

Wieninleike on klassikkoruoka, joka on erityisesti miesten mieleen. © Tiina Rantanen

Wieninleike

4  viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä

 suolaa

 pippuria

LEIVITYS:

1 dl vehnäjauhoja

2  kananmunaa

2 dl korppujauhoja

  1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.
  2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
  3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
  4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.
  5. Kun öljyn pinta väreilee ja r1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.
  6. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
  7. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
  8. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.
  9. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.asva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.

4. Pavlova -jumalainen jälkiruoka

Balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty jälkiruoka muistuttaakin ulkonäöltään ballerinnan tutua. Ja tämä jumalainen jälkiruoka onkin Himahellan lukijoiden suosikkiohje!

© Tiina Rantanen

Jääkarpaloinen pavlova

8-10 annosta

gluteeniton

6 munanvalkuaista

hyppysellinen suolaa

2 dl erikoishienoa sokeria

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl valkoviinietikkaa

2 tl maizenaa

TÄYTE

1 tlk (3,3 dl) laktoositonta kuohukermaa

1 1/2 dl valmista kinuskikastiketta

1 tl vaniljasokeria

5 dl jäisiä karpaloita

LISÄKSI 

valmista kinuskikastiketta

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
  2. Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
  3. Kypsennä marenkia 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
  4. Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta se kinuskikastikkeella ja vaniljalla. Lisää kinuskia kermavaahtoon vähitellen ja maista. Makeusaste kun on mieltymyskysymys.  Lusikoi vaahto kakun keskelle ja koristele pinta karpaloilla ja kinuskikastikeraidoilla.
  5. Tarjoa heti.

5. Vappumunkit

Munkki-videon teimme keväällä 2014. Siinä vappumunkit leivottiin juurimenetelmällä ja videolla neuvottiin uppopaistamisen niksejä.

© Tiina Rantanen

Vappumunkit

noin 30 kappaletta

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 munaa

1 ½ dl sokeria

2  tl suolaa

1 rkl kardemummaa

14­-16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja

150 g  voita tai margariinia

Paistamiseen

1  l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle

hienoa sokeria

1.Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu rasva.

2.Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla.

4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kokeile sen kuumuutta vaalealla leipä- tai taikinapalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 – 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi noin minuutissa. Varo ylikuumenemista.

5. Tee pikkupullista munkkirinkeleitä työntämällä etusormet pullan läpi ja pyöräytä muutaman kerran. Munkkirinkeli kypsyy tasaisemmin kuin pyöreä munkki.

6. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.

7. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

6. Perinteinen nakkikastike

Kirjoitin Klassikkoruoka-postauksen ruskean kastikkeen tekemisestä ja sen yhteydessä ollut nakkikastikkeen resepti on noussut klikkisuosikiksi. Nakkikastiketta klikataan varsinkin alkuviikosta!

Nakkikastike

50 g voita

1/2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

½ lihaliemikuutio

ripaus suolaa

1/8 tl  musta- tai valkopippuria

Lisäksi

350 g nakkeja

1 keltasipuli

1/2 dl kuohukermaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 tl sinappia

  1. Paloittele nakit, kuori ja silppua sipuli.
  2. Sulata rasva paistinpannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää pannulle nakkipalat ja anna niiden ruskistua.
  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja ruskista seos pähkinänruskeaksi hitaasti hyvin sekoittaen. Lisää sekaan vesi pienissä erissä koko ajan sekoittaen, ettei seos paakkuunnu. Lisää sekaan hienonnettu lihaliemikuution puolikas.
  4. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia ja mausta kermalla, tomaattipyreellä, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna vielä hetki, tarkista maku.
  5. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

7. Lämmin voileipäkakku

Tämä ohje syntyi kaupallisen yhteistyön puitteissa, kun mietin miten saan käytettyä kypsytettyä juustoa luontevasti kevään juhlissa tarjottavassa voileipäkakussa. Ohjeesta tuli hitti keväällä 2018!

© Tiina Rantanen

 

 Lämmin voileipäkakku

750 g  (18 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää

Juustoinen sienimuhennos

1 l tuoreita korvasieniä tai  200 g säilöttyjä korvasieniä

100 g voita

1 iso sipuli tai pieni nippu uusia sipuleita

250 g tuoretta babypinaattia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 l  täysmaitoa

1 1/2-2 tl suolaa

ripaus pippuriseosta

1 1/2 tl currya

(2 tl dijoninsinappia)

400 g  Le Gruyére AOP -juustoa

(tilkka sherryä tai sitruunamehua)

  1. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä, anna kiehua molemmilla kerroilla viisi minuuttia. Heitä keitinvesi pois.
  2. Silppua sienet ja sipuli, kiehauta ne voissa. Lisää pannulle pinaatti ja sekoittele muutama minuutti.
  3. Ripottele jauhot sienille ja lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kypsennä muhennosta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja currylla.
  4. Raasta juustot. Lisää lopuksi joukkoon 200 grammaa raastettua Gruyére-juustoa ja sekoita hyvin. (Lisää muhennoksen joukkoon tilkka kuivaa sherryä tai purista joukkoon vähän sitruunamehua.)
  5. Leikkaa paahtoleipäviipaleista pois kuoret. Tämä ei ole välttämätöntä. Lado kuusi leipäviipaletta tiiviisti leivinpaperilla vuoratun uunivuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Levitä 1/3 muhennoksesta leipäviipaleiden päälle. Ripottele päälle reippaasti juustoraastetta. Toista ja jätä muhennoskerros päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Pane voileipäkakku 200-asteiseen uuniin ja paista noin 20-30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  7.  Jos tarjoat kakun hieman jäähtyneenä, saat leikattua siitä kauniimpia paloja. Tarjoa lämmin voileipäkakku vihersalaatin kanssa.

8. Pulled Pork – sikamaisen hyvä nyhtöpossu

Nyhtöpossu oli ensimmäinen Himahella-video ja ruokaohje, joka julkaistiin marraskuussa 2013. Sen suosio on säilynyt läpi vuosien ja on yhä kahdeksanneksi klikatuin ohje.

 

Nyhtöpossu. © Tiina Rantanen

Sikamaisen hyvä nyhtöpossu

1 ½ – 2 kg  possun niskaa eli kasleria

1 ½ -2 rkl  karkeaa merisuolaa

2  sipulia

2-3  valkosipulinkynttä

2-3  tähtianista

5  piparkakkua tai 1tl piparkakkumaustetta

500 g amerikkalaista (savunmakuista) grillikastiketta

  1. Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
  2. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama tähtianis.
  3. Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla tai piparkakkumausteella. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
  4. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.
  5. Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.

9.  Juhlaherkku Sveitsistä – Juustoinen perunaterriini

Perunaterriini oli sekin kaupallisen yhteistyön tuottama innovaatio, josta lukijani pitivät kovasti viime keväänä.  Ja juhlapöytään sopivaa herkkua se onkin.  Perunakin on nyt niin trendikästä.

© Tiina Rantanen

Juustoinen perunaterriini

1 1/2 kg  kiinteitä- tai yleisperunoita

1 pala (200 g) Appenzeller Classic -juustoa

1 (luomu) sitruunan raastettu kuori

2 oksaa rosmariinia

3-5 valkosipulinkynttä

2-3 tl sormisuolaa

1/4 tl mustapippuria

2 dl kuohukermaa

2-3 rkl voita

 

  1. Kuori perunat ja viipaloi ne hyvin ohuiksi viipaloiksi. Käytä monitoimikoneen ohutta viipalointiterää tai mandoliiniä. Pidä viipaleita kylmässä vedessä muiden valmistelujen ajan, jotta peruna ei tummu.
  2. Raasta Appenzeller-juusto.
  3. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, hienonna kuoritut valkosipulinkynnet jaa riivi rosmariini. Paneainekset suolan ja pippurirouheen kanssa kulhoon ja sekoita ne keskenään.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Voitele auttaa leivinpaperia pysymään paikallaan.
  5. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, mausteseosta ja juustoraastetta. Tee näin noin 3-4 kerrosta.  Kaada vuokaan kerma ja nostele perunoita hiukan, jotta kerma valuu perunakerrosten väliin. Pane vuoan päälle muutama voinokare.
  6. Paista terriiniä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  7. Ota vuoka uunista ja anna sen vetäytyä puolisen tuntia ja kumoa tarjolle. Vinkki! Jos haluat tarjota terriinin viipaleina, anna sen jäähtyä seuraavaan päivään. Leikkaa terriinistä viipaleita ja kuumenna paistinpannulla voissa.
  8. Tarjoa juustoista perunaterriiniä liha- tai broileriruoan kaverina.

10. Kummitädin superhelppo omenapiirakka

Tämä ohje on jo neljä vuotta vanha, mutta superhelppo ja hyvä ohje on yhä edelleen lukijoideni suosiossa.  Itse ohje on peräisin kummitädiltäni, äitini kaksossiskolta Liisa Anttoselta. 

© Tiina Rantanen

Kummitädin maailman helpoin omppupiirakka

uunipannullinen,

150 g sulatettua voita tai margariinia

3 1/2 dl sokeria

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl soodaa

1/2 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria tai kardemummaa

6 1/2 dl piimää

Päälle:

6-8 isoa omenaa

kanelisokeria

  1. Sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Jos teet piirakan 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, puolita ohje.
  2. Poista omenista siemenkodat  ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet taikinan päälle riveihin tai piirakkavuokaan kukan  muotoon. Ripottele päälle sokeri-kaneliseosta.
  3. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
  4. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Uusi vuosi tuo uudet kujeet, mutta hyväksi havaittua linjaa eli helppoa, herkullista ja sesongissa olevaa ruokaa on luvassa myös vuonna 2019! Pysy kuulolla!

Terveisin 

Blonditiina

Imelletty perunalaatikko eli hämäläinen tuuvinki kuuluu joulun pitopöytään. © Tiina Rantanen

PS. Mikä oli joulukuun 2018 klikatuimmat ohjeet, kun kävijöitä blogissa oli yli 50 000?

Kuukauden alussa Helpot Le Gruyére -juustokeksit olivat hitti, mutta jouluviikolla Klassikkoruoka: Imelletty perunalaatikko eli hämäläinen tuuvinki kiinnosti lukijoitani kaikista eniten! Ja joululaatikkorieskat olivat joulupäivästä lähtien todellinen klikkihitti, kuten parina aikaisempanakin vuonna!

Helpot Le Gruyeré -keksit

noin 35 kpl

vähälaktoosinen 100 g  Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna 2 dl erikoisvehnäjauhoja 100 g (laktoositonta) voita

1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua 2-3 rkl kylmää vettä

Pinnalle

* Le Gruyère AOP – juustoraastetta ja kuminan siemeniä/seesaminsiemeniä

*tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa

* mustia seesaminsiemeniä /unikonsiemeniä

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Raasta juusto. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi massaksi joko nyppimällä tai monitoimikoneessa. Älä käytä konetta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan. Tee kustakin taikinasta sormenvahvuinen pötkö.
  4. Jaa kaksi pötköistä kumpikin 10-12 osaan. Pyöritä palat palloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Paina haarukalla ristikuvio jokaisen pallon pintaan ja ripottele pinnalle joko juustoraastetta ja kuminaa tai sormisuolakiteitä ja rosmariinia.
Juustoiset keksit maistuvat valkoisen glögin kanssa. © Tiina Rantanen

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Himahellan 2018  TOP 10 -ruokaohjeet

Mäkitupa

Tuleeko Pavlovaan todellakin 1 litra valkoviinietikkaa!?

Tiina Rantanen

Ei todellakaan, vaan 1 teelusikallinen. T-kirjain oli deletoitunut pois ohjeesta! Kiitos huomiosta, virhe on korjattu.

Vastaa käyttäjälle MäkitupaPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *