Pikkelöinti on pop! Kevyet kesäkasvikset maistuvat grilliruokien kanssa

Pikkelöinti on vanha tapa saada vihanneksiin raikasta rapsakkuutta ja hapanta makua. Pikkelöinti on tullut mummolasta nykykeittiöihin taas jäädäkseen ja hyvä niin.  Pikkelöidyt kesäkasvikset ovat mitä mainioin grilliruokien lisäke tai salaattien ainesosa.

Pikkelöinti on helppoa kuin heinänteko ja pikapikkelöinnillä lisuke on pöydässä jo seuraavalla aterialla. Tarvitset vain haluamiasi juureksia tai vihanneksia, etikkaa, sokeria ja vettä. Jos oikeasti säilöt, tarvitset tiiviin purkin, mutta pakasterasia tai kulho sopii hyvin pikapikkelöintiin.

Pikaversiossa vihannekset ovat pikkeliliemessä vain pari tuntia tai jopa lyhyemmän aikaa. Mummon höslykurkut esimerkiksi vain ravistetaan etikan ja mausteiden kanssa purkissa.

Lue lisää: Hölskytellään eli tuunatut mummon kurkut

Ohje: Hölskykaalisalaatti

Pikkelöintiin sopivat hyvin kukkakaalit, fenkoli, kiinankaali, keräkaali, kesäkurpitsa, kurkku, porkkana, retikka, sienet, kirsikkatomaatit ja esimerkiksi lehtikaali.

Ohje: Pikkelöityä kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa Blondin tapaan

1-2-3 sääntö

Hyvä muistisääntö pikkeliliemen tekoon on vanha 1-2-3 sääntö: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Tätä ohjetta on sitten helppo varioida oman maun mukaan.

Joskus pikkeliliemi kaadetaan kiehuvana kasvisten päälle suoraan purkkiin, joissain tapauksissa liemi jäähdytetään ensin ja kaadetaan vihannesten päälle vasta sitten. Kokeile erilaisia tapoja, niin löydät oman suosikkitapasi toimia.

Ohje: Pikkelöityjä kirsikkatomaatteja

Maustamisessa vain mielikuvitus on taas rajana. Kokeile chiliä, valkosipulia, yrttejä, sinapin- tai korianterinsiemeniä jne. Etikoitakin voi vaihdella maun mukaan. Kokeile vaikka valkoista balsamicoa , hunaja-omenaviinietikkaa tai riisiviinietikkaa. Perinteisesti pikkelöinnissä käytetään kuitenkin väkiviinaetikkaa.

Pikkelöintiterveisin

Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Pikkelöinti on pop! Kevyet kesäkasvikset maistuvat grilliruokien kanssa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Juusto + makea hilloke = Taivaallinen makupari. Tsekkaa glögiltä maistuvan pääfynähillokkeen ohje https://kotiliesi.fi/himahella/gloginmakuinen-paarynahilloke-kruunaa-le-gruyere-juuston/ #legruyereaop #swisscheese #kaupallinenyhteistyö
  • Good morning! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #hakunamatata
  • Lauantaina hallissa ruokaostoksilla! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #foodtraveller #winetraveller
  • I need my cup of coffee! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #foodtraveller #paparazzi📸
  • Saturfay shopping with a mom! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #foodtraveller ##winetraveller
  • Art walk! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #joanmiro
  • Christmastime at Palma de Mallorca! #mallorcainspiration #visitspain🇪🇸

blonditiina

X