Seura: TV-meteorologeille soitellaan kesähäiden säistä ja liiasta hymyilystä – Anniina Valtonen saa lähes jokaisen lähetyksen jälkeen epäreilun kommentin

Vaikka sää on suomalaisille tärkeä asia, meteorologit Anniina Valtonen ja Joonas Koskela saavat ylivoimaisesti enemmän palautetta muusta kuin säästä tai siihen liittyvistä ennusteista, kertoo Seura.

Sään suomalaisissa herättämät tunteet eivät ole yllättäneet televisiosta tuttuja meteorologeja Anniina Valtosta ja Joonas Koskelaa. Sen sijaan pinttyneet ajatusmallit ovat. Katsojapalautetta tulee niin ennusteista kuin TV-lähetysten asuvalinnoista, Seura-lehti kirjoittaa.

”Jääräpäisesti sanotaan, että sään näkee parhaiten ikkunasta. Miksi meteorologeille maksetaan palkkaa valehtelusta?” Anniina toistaa Seurassa.

Ylivoimaisesti eniten palautetta Anniina ja Joonas saavat kuitenkin ihan muusta kuin sääennusteista.

Lue myös: Meteorologi Seija Paasonen Seurassa: ”En ole ollut kovin pullantuoksuinen äiti”

Meteorologit Anniina Valtonen ja Joonas Koskela herättävät tunteita

Ennen Seura-lehden haastattelua Joonas on tehnyt ennätyksen. Hän sanoi vain kolme kertaa sanan ’tosiaan’ television aamulähetyksen aikana. Se aiheutti pettymyksen erään perheen lapsille.
Katsojapalautteen mukaan he nimittäin saavat jäätelön joka kerta, kun Joonas toistaa kyseistä sanaa.

”Lisäksi ammattistailistin minulle valitsemaan pikkutakkia on moitittu liian pieneksi ja epäilty rippitakikseni”, Joonas sanoo Seura-lehden haastattelussa.

Anniina sai varsinkin televisiouransa alussa palautetta hymyilystään. Epäiltiin, ettei aina iloiselta näyttävä meteorologi ota työtään vakavasti.

”Sain kuulla kunniani, kun hymyilin, olipa luvassa aurinkoa tai räntää. Kummasteltiin, että mikä ihmeen pyryharakka televisioon on tullut virnuilemaan. Varsinkin iltalähetys tuntuu olevan pyhä toimitus, joka pitäisi aina tehdä samalla kaavalla”, Annina sanoo Seurassa.

Anniina Valtonen pitää raskausonnitteluja epäreiluna

Anniinalta kysytään usein, mistä hänen asunsa on hankittu, mutta eniten tunteita herättävät hänen käyttämänsä tennarit.

”Naisilla pitäisi olla televisiossa korkokengät, mutta en osaa kävellä sellaisilla. Ne ovat äärimmäisen epämukavat, ja esiintyessä haluan tuntea oloni mukavaksi ja rennoksi”, Annina sanoo Seurassa.

Edelleen lähes jokaisen lähetyksen jälkeen Anniinaa onnitellaan raskaudesta.

”En ole raskaana, mutta sitä varmaan odotetaan, koska olen naimisissa ja täyttänyt 30 vuotta. Tulkintoja tehdään kai tavastani seisoa tai jakun varjosta. Koen sen hieman epäreilunakin. Miksi miehille ei lähetetä kyselyjä, että jäivätkö vatsalihasliikkeet viikonloppuna tekemättä, kun vatsa hieman pullottaa?”

Kyselyt hääsäästä hymyilyttävät

Mukaviakin kanssakäymisiä katsojien kanssa on. Esimerkiksi sulhaset soittelevat Anniinalle Ilmatieteen laitoksen sääpäivystykseen maaliskuussa. He haluavat tietää, pitääkö varautua sateeseen vai paistaako aurinko tulevana hääpäivänä heinäkuussa.

Se on Anniinan mielestä herttaista. Vastausta meteorologit eivät silti voi antaa.

”Meillä ei ole salaista tietoa tulevien kuukausien säästä”, Joonas vakuuttaa.

Vakuudeksi he kertovat omista häistään; niin Anniinan kuin Joonaksen hääpäivät olivat sateisia.

Lue myös Seuran juttu: Suosikkimeteorologit Anniina Valtonen ja Joonas Koskela kertovat työstään – ja sen varjopuolesta: Palautetta ulkonäöstä, puheesta – jopa raskausonnitteluja

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: TV-meteorologeille soitellaan kesähäiden säistä ja liiasta hymyilystä – Anniina Valtonen saa lähes jokaisen lähetyksen jälkeen epäreilun kommentin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X