Tarinat

Miten taksi tilataan? 6 parasta sovellusta taksin tilaamiseen

Taksin tilaaminen on helpoakin helpompaa älypuhelimen sovelluksen avulla. Listasimme kuusi kokeilemisen arvoista sovellusta.

Taksilaki muuttui, ja moni pohtii, miten luotettava taksi nyt oikeastaan tilataan. Kotiliesi kokosi yhteen kuusi näppärää sovellusta, joiden avulla taksin saa tilattua parilla älypuhelimen hipaisulla. Useimpien taksiyritysten taksin voi tilata myös perinteiseen tapaan soittamalla.

Lue myös: Ota kantaa: taksilaki muuttui, uskaltaako taksilla yhä ajaa?

Valopilkku välittää takseja yli 175 paikkakunnalla

Valopilkku on yksinkertainen ja visuaalisesti miellyttävä sovellus, joka välittää asiakkaille useiden eri taksiyrittäjien takseja ympäri Suomea. Se on käytettävissä yli 175 paikkakunnalla ja on ehdottomasti laajimmin ympäri Suomea palveleva taksisovellus.

Sovellus palvelee käyttäjää myös silloin, kun taksin tilaaminen sovelluksen kautta ei joillakin paikkakunnilla ole mahdollista. Tällöin Valopilkku etsii automaattisesti oikean puhelinnumeron, jonka kautta taksin voi tilata.

Sovelluksen heikkous on, että taksimatkaa ei voi maksaa sovelluksen kautta etukäteen, eikä sovellus anna arviota matkan hinnasta. Taksimatka maksetaan perinteiseen tapaan matkan päätyttyä taksissa.

FixuTaxi liikennöi Helsingissä ja Oulussa

FixuTaxi-sovellus on näppärä vaihtoehto silloin, kun haluaa tietää taksimatkan tarkan hinnan ennen matkan tilaamista. Sovelluksen kautta matkalle määrittyy kiinteä hinta, ja matkan voikin maksaa sovelluksessa pankki- tai luottokortilla. Maksu veloitetaan matkan päätyttyä.

FixuTaxi tarjoaa myös ruuhka-aikojen ulkopuolella 10 euron kiinteähintaisia matkoja Helsingissä tietyillä alueilla. Hinta pysyy samana, hyppäsipä kyytiin yksi tai kuusi henkilöä.

Taksini välittää takseja pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla ja Riihimäellä

Taksini-sovelluksen kautta voi tilata Lähitaksin takseja. Lähitaksin taksit liikennöivät 24 kunnan alueella pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla ja Riihimäellä.

Sovellukseen syötetään matkan tiedot, ja sovellus laskee kiinteän hinnan taksimatkalle. Matka maksetaan joko sovelluksella matkan vahvistuksen yhteydessä tai perinteiseen tapaan autossa. Sovelluksen kautta matkan tilannut näkee myös arvion siitä, milloin taksi saapuu noutamaan.

luotettava taksi, taksi, miten tilata taksi, taksisovellus

Menevä liikennöi pääkaupunkiseudulla ja 8 muussa kaupungissa

Menevä-taksin kyytiin voi hypätä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Kuopiossa,  Jyväskylässä, Iisalmessa, Oulussa, Porissa ja Lahdessa. Taksin voi tilata Menevä-sovelluksen kautta.

Kun sovellukseen syöttää matkan lähtöosoitteen ja määränpään, se laskee matkalle kiinteän hinnan. Matkan voi maksaa joko sovelluksen kautta tai taksissa matkan päätteeksi.

Toisin kuin monien muiden taksisovellusten kautta tilatessa, Menevä ei lisää ennakkoon tilatun taksin hintaan ennakkomaksua.

Taksi Helsinki palvelee pääkaupunkiseudulla

Kun Taksi Helsinki -sovellukseen syöttää lähtöpaikan ja määränpään, se arvioi matkan hinnan, keston ja pituuden. Halutessaan matkan voi maksaa myös kiinteällä hinnalla. Matkan voi maksaa joko sovelluksella tai taksissa.

Sovelluksen avulla voi myös valita, haluaako tilata premium-taksin, englantia puhuvan kuljettajan, lemmikkejä kuljettavan taksin, Seniori-palvelun tai pakettikuljetuksen.

Menoksi-sovelluksen kautta voi tilata taksin Uudellamaalla

Menoksi-sovelluksella voi tilata taksin 1–16 henkilölle. Kun taksin on tilannut, sovelluksen kautta voi seurata reaaliaikaisesti taksin saapumista. Sovelluksesta pystyy seuraamaan myös matkan aikana, kuinka paljon hintaa taksimatkalle on kertymässä sekä arvioitua saapumisaikaa määränpäähän.

Maksaminen tapahtuu joko sovelluksen kautta tai taksissa. Sovellus mahdollistaa myös ”taksipiikin” avaamisen, jolloin useamman taksimatkan voi maksaa kerralla koontilaskun avulla.

Lähde: Taksiliitto, yritysten nettisivut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten taksi tilataan? 6 parasta sovellusta taksin tilaamiseen

Taisto

Valopilkku on ollut itselläkin käytössä ja hyvin on toiminut pääasiassa. Nostaa myös ainakin omalla kohdalla luottamusta, kun ei nykyään tiedä aina, että millainen taksi tulee, kun tilaa. Sitten taas kotiseudulla Kouvolassa, jos tulee taksille tarvetta, niin helpoin ja luotettavin on oikeastaan paikallisen taksiyrittäjän suora numero.

https://www.kouvolantaksijuhanuutinen.fi/taksipalvelut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.