Talous

5 sovellusta, jotka haluat ladata ennen seuraavaa matkaasi

Listasimme viisi sovellusta, jotka tekevät matkustamisesta helpompaa.

Ei enää ruttaantuneita paperikarttoja, tuntikausien selvittelyä täydellisestä matkareitistä tai laskimen nakuttamista pohdittaessa kuka jäi velkaa ravintolaillallisesta.

Älypuhelin sovellukset kannattaa ladata ennen matkalle lähtöä.

Älypuhelimeen ladattavat sovellukset tulevat reissaajan apuun. Sovellukset tekevät matkustamisesta vaivattomampaa ja sinulle jää enemmän aikaa nauttia matkastasi. On aika kuivata hiki, tuska ja kyyneleet kasvoiltasi.

Tässä ovat reissaajan parhaat sovellukset:

1. Google Maps: kun haluat päästä eroon paperikartasta

Google Maps on monille tuttu. Google Mapsin offline-kartat sen sijaan eivät ole vielä kaikkien tiedossa. Lataa ennen reissua alue, jonne olet matkustamassa ja merkitse karttaan paikat, joissa haluat käydä. Määränpäässä GPS paikantaa sinut kartalle ilman internetiä ja näet missä liikut.

Google Maps saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: Mikä ihmeen eurooppalainen sairaanhoitokortti? Lue 10 faktaa matkailijan kortista, jonka saat ilmaiseksi

2. RainMan-sovellus: kun et halua kastua

Ilmatieteenlaitoksen RainMan-sovelluksesta voi seurata sadealueiden ja ukkosrintamien etenemistä Skandinavian alueella sekä sateen voimakkuutta ja sadekertymiä. Säätutkasovellukseen saa myös salama- ja sadehälytykset. Karttaa voi keskittää sijainnin tai paikkahaun mukaan.

RainMan saatavilla ilmaiseksi Androidille, iPhonelle ja Windows Phonelle.

Lue myös: Mitä tehdä kännykän akulle, muotovaahdolle tai tennismailalle: Katso tästä lista, mitä saa ja pitää pakata lentomatkalla käsimatkatavaroihin

3. Rome2Rio-sovellus: kun haluat päästä paikasta A paikkaan B

Rome2Riolla voi selvittää, mikä on nopein ja edullisin keinoa siirtyä paikasta toiseen, siirryit sitten maan sisällä tai maasta toiseen. Syötä sovellukseen lähtöpaikkasi ja määränpääsi, ja sovellus antaa matkustusvaihtoehdot. Mukana on runsaasti lento-, juna-, bussi- ja vuokra-autovaihtoehtoja, sillä Rome2Rio arvioi hinnat, matkan keston ja varaustiedot yli 5000 yritykseltä yli 160 maasta.

Rome2Rio saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: Kokosimme 10 vinkkiä: näin löydät halvat lennot netistä

4. HERE WeGo: kun olet liikkeessä

Here WeGo tekee liikkumisen helpoksi etenkin autoilijalle. Sovellus neuvoo reitin perille, kertoo ruuhkista ja antaa vaihtoehtoisen reitin. Sovellus laskee myös tarkkaan lopullisen ajoajan sen mukaan millainen tie on kyseessä. Lataa sovellus ennen matkaa ja merkitse ravintolat, kylät ja muut paikat, joissa haluat vierailla ja jaottele paikat omiin kansioihinsa. Here WeGolla on offline-karttoja yli sadasta maasta. Sovellus toimii ilman verkko- tai roaming-yhteyttä.

Here WeGo saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: Matkavakuutus ei korvaa kaikkea – tarkista, kattaako vakuutuksesi nämä asiat

5. Splitwise: kun haluat tietää, kuka on kenellekin velkaa ja kuinka paljon

Matkalla voi olla vaikea pystyä kärryillä siitä, kuka on kenellekin velkaa ja minkä suuruisen summan. Splitwise tekee kirjanpidot ja laskutoimitukset puolestasi. Sovellukseen voi luoda ryhmän reissuun lähtijöistä eikä kaikkien tarvitse ladata sovellusta. Velat voi maksaa halutessaan PayPalilla. Sovellus lähettää myös muistutuksen, jos ystäväsi on unohtanut maksaa sinulle takaisin tai sinä hänelle.

Splitwise saatavilla ilmaiseksi Androidille ja iPhonelle.

Lue myös: Koe 7 unohtumatonta elämystä – nämä matkat jokaisen tulee tehdä ennen kuolemaa

Mitä sovelluksia sinä käytät matkalla? Paljasta hyvä sovellus kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 sovellusta, jotka haluat ladata ennen seuraavaa matkaasi

Vilik

TripAdvisor olisi kyllä ehdoton lisä tähän listaan – varsinkin ravintolasuosituksia seuraamalla voi löytää todellisia helmiä.

Jeppe12323

WeShare on huomattavasti parempi kuin Splitwise, varsinkin kun raha siirtyy lopulta MobilePay:lla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.