Tarinat

Näetkö lapsen tässä kuvassa? Katso sydämen pysäyttävä kuvapari, joka saa kaivamaan heijastimen kaapista

Kaksi melkein identtistä kuvaa, vain yksi ratkaiseva ero. Tämä  kuva saa sinut kaivamaan heijastimet kaapista heti!

Suomalaisten suosikkiväri musta ei ole kaikista turvallisin hämärtyvissä ja pimeissä illoissa.

Tummat vaatteet tekevät tien vieressä seisovan lapsen miltei näkymättömäksim näyttää iso-britannialaisen Mini First Aid Manchester South -nimisen järjestön Facebook-sivullaan jakama kuvapari.

Lue myös: Heijastin tuo turvaa pimeyteen – tee halpa henkivakuutus itselle tai lahjaksi

Kuvaparissa on kaksi melkein identtistä kuvaa tavallisesta katunäkymästä. Kummassakin kuvassa tien vieressä seisoo lapsi. Kuvien ainut ero on lapsen vaatteet. Toisessa kuvassa vaatteet ovat kirkkaat, toiset tummat.

Löydätkö lapsen kummastakin kuvasta?

Postauksen saatetekstissä lukee englanniksi: ”It’s hard to believe, but there is the same child on the picture two, wearing dark clothes. Zoom the picture to see it! Please make sure your kids are wearing bright colours to stay visible for drivers. Especially this time of the year with the early darkness and autumn weather.”

Vapaasti suomennettuna teksti kuuluu seuraavasti: ”On vaikea uskoa, mutta kuvassa kaksi on sama lapsi pukeutuneena tummiin vaatteisiin. Zoomaa kuvaa, jotta näet lapsen! Huolehdithan, että lapsesi pukeutuvat kirkkaisiin väreihin, jotta ajajat näkevät heidät. Etenkin tähän aikaan vuodesta, kun illat pimenevät aikaisin ja on syksyinen sää.”

Lue myös: Ahdistutko pimeydestä? Kokeile kaamoslaseja – professori kommentoi

Ylemmästä kuvasta keltaiseen takkiin ja punaiseen hattuun pukeutuneen ja tien sivussa seisovan lapsen huomaa välittömästi.

Alemmasta kuvasta tummiin vaatteisiin pukeutunuta lasta on melkein mahdotonta nähdä, vaikka lapsi seisoo täysin samassa paikassa.

Pienillä muutoksilla omaa näkyvyyttään voikin parantaa huomattavasti. Vanhan sanonnan mukaan heijastin on halpa henkivakuutus. Sananpartta voisikin päivittää vielä kirkkailla vaatteilla.

Kuvapari osoittaa nimittäin kiistattomasti, kuinka tärkeitä niin heijastimet kuin kirkkaat vaatteekin ovat pimeässä ja hämärässä – niin pienillä kuin isommillakin jalankulkijoilla.

Lähde: Manchester Evening News

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näetkö lapsen tässä kuvassa? Katso sydämen pysäyttävä kuvapari, joka saa kaivamaan heijastimen kaapista

Valkoista päälle

Kuvassa tummiin pukeutunut lapsi ei erottuisi juurikaan paremmin vaikka hänellä olisi useampikin heijastin vaatteissaan.

Vaaleat vaatteet erottuvat jo vähässä valossa, valkoinen ylivoimaisesti parhaiten.

Jostakin syystä kaupat myyvät meille enimmäkseen tummia syys- ja talvivaatteita ja sen myötä ihmiset myös käyttävät tummia vaatteita pimeällä.

Heijastinta tarjotaan avuksi ja sitä on jopa ehdotettu pakolliseksi varusteeksi, kuten Virossa. Heijastin on kuitenkin hyödyllinen lähinnä silloin kun kävelee pimeässä maantien vartta pitkin. Auton valo heijastuu hyvälaatuisesta heijastimesta takaisin, ja autoilija huomaa jo kaukaa välkkyvän heijastimen. Ellei valo osu heijastimeen, se ei voi heijastaa mitään takaisin.

Lapsiperheet kiusaajia

https://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=1836825#topofpage

Oh, and I know a lot of people have said ”the kids are only playing, what’s your problem”. I don’t care about the playing, that’s fine, it’s the screaming and shouting that’s unbearable.

Surely the right to peace and quiet is greater than the the right of screaming and shouting? After all, those who chose to scream and shout can also chose to be quiet. Those being subjected to it have no choice but to put up with it

Sinun täytyy kommentoidaksesi.