Seksifantasioita, treffiseuraa ja tunnustuksia: Näin toimii Jodel, jossa keskusteluita käydään täysin anonyymeinä

Jodel on anonyymi, hyperpaikallinen sosiaalisen median kanava, joka on saavuttanut suuren suosien nuorten aikuisten keskuudessa viime vuosien aikana. Kokosimme yhteen käyttöohjeet: näin Jodel toimii!

Jodel-sovelluksen kanavilla keskustelu rönsyilee maan ja taivaan välillä: Uskaltaako mies käydä sokeroinnissa? Mitä naiset ajattelee semmosesta? Moniko käyttää melatoniinia? Alkaako teitäki nukuttaa lähes heti kun ootte ottanut sen? Onko jossain irtokarkit alessa?

Muun muassa tällaisia asioita pohditaan sosiaalisen median palvelu Jodelissa, jossa mikään kysymys tai puheenaihe ei ole kielletty. Kokosimme yhteen käyttöohjeet ja vinkit, joiden avulla Jodelin käyttö on helppo aloittaa!

Lue myös: Kannattaako Tinderiin mennä? Kokenut 42-vuotias käyttäjä kertoo parhaat vinkit Tinderiin

Mikä on Jodel?

Jodel on sosiaalisen median sovellus, joka on muutaman viime vuoden aikana noussut suursuosioon. Sovellusta käyttivät aluksi lähinnä korkeakouluopiskelijat, mutta nykyään myös nuoret ja aikuiset viestittelevät siellä ahkerasti.

Jodelin erottaa muista sosiaalisen median sovelluksista se, että siihen ei tarvitse kirjautua millään tavalla, ja viestejä voi lähettää täysin anonyymisti. Sovellus on myös hyperpaikallinen: käyttäjä voi nähdä vain ne keskustelut, jotka käydään muutamien kilometrien päässä hänen omasta sijainnistaan.

Poikkeus tähän on oman kotipaikkakunnan keskustelut. Jodel-käyttäjä voi määrittää jonkin kaupungin kotipaikkakunnakseen. Tällöin käyttäjä voi lukea kyseisen paikkakunnan keskusteluja myös silloin, kun on itse muualla.

Omien henkilötietojen tai vaikka sosiaalisen median tilien paljastaminen Jodelissa on kiellettyä. Jos johonkuhun keskusteluun osallistuneeseen haluaa ottaa yhteyttä, sen voi tehdä jakamalla Kik Messenger -nimimerkkinsä. Kik Messenger on anonyymi pikaviestipalvelu, johon keskusteluja voi siirtyä jatkamaan.

Mikä on Jodel?

Jodelissa jaetaan usein hauskoja keskusteluita tai oivalluksia.

Miten Jodel toimii?

Jodelia on verrattu virtuaaliseen vessanseinään, sillä sovelluksessa jokainen voi kirjoittaa anonyymisti mitä tahansa. Jodelin käyttäjät kuitenkin moderoivat toisiaan ja voivat äänestää, ovatko julkaisut ja kommentit hyviä vai eivät.

Miinustaminen

Jos jokin kommentti saa tarpeeksi paljon negatiivisia ääniä eli miinuksia, se katoaa toisten käyttäjien näkyvistä. Näin kaikista törkyisimmät viestit katoavat sovelluksesta. Osa käyttäjistä saattaa saada myös moderaattoristatuksen ja päästä moderoimaan käytyjä keskusteluja.

Karma

Hauskat, positiiviset, avuliaat ja oivaltavat viestit eli jodlaukset saavat yleensä paljon positiivisia ääniä. Hyvää mieltä ympärilleen levittämällä käyttäjä kerää itselleen positiivista karmaa. Karmapisteet näkyvät sovelluksen oikeassa yläkulmassa. Kun käyttäjällä on riittävä määrä karmaa, hän voi saada keskustelujen moderointioikeudet.

Muun muassa karmapisteiden avulla sovelluksen kehittäjät pyrkivät kannustamaan käyttäjiä positiivisten viestien lähettämiseen ja avuliaisuuteen.

Moni Jodel-kanava liittyy seksiin

Monet keskusteluista pyörivät seksin ympärillä ja joillakin kanavilla etsitään avoimesti muun muassa seksiseuraa. Sovellus ei siis ole sopiva perheen nuorimmille, ja sen ikäraja onkin 16.

Mikä on Jodel?

Jodelissa voi myös jakaa kuvia. Kuvateksti kirjoitetaan lyhyesti kuvan päälle.

Mitkä ovat parhaat kanavat Jodelissa?

Jodelissa keskustelut käydään kanaviksi kutsutuissa keskusteluketjuissa, jotka on pyhitetty erilaisille teemoille ja aiheille. Jodelista löytyy tuhansia kanavia, joista osassa käydään vilkkaita keskusteluja kaikkialla Suomessa ja osassa vain jollakin paikkakunnalla.

Kanavien aiheet vaihtelevat. Jodelista löytyy esimerkiksi omat kanavansa kauneusvinkeille, eri oppilaitosten opiskelijoille, Tinder-kokemuksista keskustelulle, sinkuille, mustalle huumorille ja mielenterveysasioille.

Mikä on Jodel?

Yksi Jodelin suosituimmista kanavista on @aasiakas. Siellä jaetaan turhauttavia ja hauskoja kokemuksia asiakaspalvelusta.

Tsekkaa esimerkiksi nämä kanavat Jodelissa:

  • @tunnustuksia. Kanavalla jaetaan salaisimmat ajatukset, paheet ja mielihyvän aiheet. Joku tunnustaa rentoutuvansa siitä, kun kuulee koiransa nuuskuttelevan, toinen kertoo häpeävänsä peniksensä kokoa julkisissa saunoissa ja kolmas kertoo pussailleensa 20 vuotta vanhemman esimiehensä kanssa.
  • @aasiakas. Oletko joskus työskennellyt asiakaspalveluammatissa ja törmännyt asiakkaisiin, jotka ovat aikamoisia aaseja? Tällä kanavalla pääset purkamaan höyryjä!
  • @fantasiat. No huh, nyt kuumottaa poskia! Kanavalla jaetaan kuumimmat ja kiihkeimmät fantasiat. Aiheet pyörivät pääosin seksissä, mutta välillä joku kertoo fantasioivansa pitsasta, jossa on tonnikalaa, anaanasta, katkarapua ja valkosipulia.
  • @bongaukset. Kanavalla jaetaan hauskoja, kummallisia, kiinnostavia ja outoja huomioita ympäröivästä maailmasta. ”Bongattu äijä, joka tuli buffettiin, katsoi ettei ketään ollut kassalla ja meni vain linjastoon hakemaan ruokaa. Söi ja lähti, eikä kukaan muu huomannut.”
  • @naiset. Täältä löytyy vertaistukea! Olipa kyse kuukautisista, ehkäisystä, puolison kummallisesta käyttäytymisestä, muodista, kauneudesta tai mistä tahansa terveyteen liittyvästä, täällä siitä voi kertoa, kysyä tai keskustella!
  • @vessakoodit. Eikö huvita maksaa siitä, että pääset käyttämään julkista vessaa? Kannattaa tsekata tämä kanava, jolla laitetaan jakoon koodit, joilla pääsee vessaan kaupungilla!
  • @tarjoustutka. Kanavalla paljastetaan parhaat tarjoukset paikallisissa kaupoissa juuri nyt.

Käytätkö sinä Jodelia? Mitkä ovat mielestäsi parhaat kanavat? Kerro kommenteissa!

Lue myös: Anna.fi: Näin luot persoonallisen ja kauniin Instagram-tilin

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seksifantasioita, treffiseuraa ja tunnustuksia: Näin toimii Jodel, jossa keskusteluita käydään täysin anonyymeinä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X