HBO-sarjat: Nämä 10 sarjaa kannattaa katsoa juuri nyt

HBO-sarjat tarjoavat katsottavaa jokaiseen makuun. Kokosimme yhteen 10 sarjaa, jotka haluat nähdä keväällä 2020.

HBO-sarjat koukuttavat vuodesta toiseen. On draamaa, komediaa ja jännitystä. Tositarinoita, fantasiaa ja dystopiaa. Tarjontaa riittää – mutta mitä kannattaisi katsoa seuraavaksi?

Kokosimme yhteen 10 palkittua tv-sarjaa, jotka löytyvät HBO:sta. Nämä kannattaa lisätä katselulistalle juuri nyt.

Lue myös: Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

Kiinnostavimmat uudet HBO-sarjat

1. The Outsider (2020)

Stephen Kingin romaaniin perustuva The Outsider tarjoaa kauhua ja jännitystä. Yhdysvaltain Georgian osavaltion pikkukaupunkiin sijoittuvassa sarjassa etsivä saa tehtäväkseen tutkia nuoren Frankie-pojan raakaa murhaa. Tekijäksi epäillään opettajaa ja baseball-valmentajaa, joka on mystisesti ollut aivan toisella paikkakunnalla rikoksen tapahtuma-aikaan. Läpi sarjan kantava salaperäinen yliluonnollisuus herättää janon selvittää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Pääosissa nähdään Ben Mendelsohn ja Jason Bateman.

2. Chernobyl (2019)

Viiden jakson pituinen Chernobyl-minisarja kertoo Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Sarjassa pureudutaan syihin, jotka onnettomuuteen johtivat ja jotka asioihin, jotka siitä seurasivat. Tarinan keskiössä ovat ihmiset, jotka yrittivät lievittää katastrofin seurauksia. Sarjan hyinen tunnelma on tehnyt vaikutuksen katsojiin ympäri maailmaa – niin voimakkaan, että Tšernobylin alue on kasvattanut suosiotaan myös matkakohteena.

3. Succession (2018–)

Menestyneen mediamogulin ja tämän neljän aikuisen lapsen elämää kuvaava amerikkalaissarja Succession kertoo vallanperimyksestä ja seuraajan etsimisestä maailmanlaajuisen media- ja viihdeyrityksen johtoon. Komediakirjoittajana tunnetun Jesse Armstrongin kirjoittama sarja avaa ökyrikkaan perheen sisäisiä jännityksiä tavalla, joka herättää jokaisessa pienen tirkistelijän. Sarja on sekoitus komediaa, satiiria ja tragediaa – lopputulos on kaikkea muuta kuin tylsä.

4. Babylon Berlin (2017–)

Volker Kutscherin dekkareihin perustuva Babylon Berlin -rikosdraamasarja vie katsojan historialliselle aikamatkalle vuoden 1928 Weimarin tasavaltaan ja natsien nousuun. Lähes sadan vuoden takaista Berliiniä esittävät valtavat, realistiset lavasteet luovat kuvaa kahtiajakautuneesta ja rikollisuuden sekä poliittisen ääriajattelun sävyttämästä yhteiskunnasta. Päähenkilöt rikoskomisario Gereon Rath (Volker Bruch) ja poliisin sihteeri ja prostituoitu Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) avaavat Saksan historiaa kiehtovalla tavalla.

5. Insecure (2016–)

Hauskassa Insecure-komediasarjassa käsikirjoittaja-näyttelijä Issa Rae ja hänen ystävänsä Molly pohtivat elämäänsä Los Angelesissa. Humoristinen sarja kertoo aidolla tavalla kahdesta pian kolmekymppisestä naisesta, jotka haluavat elämältään enemmän, mutta eivät meinaa rohjeta. Parasta sarjassa on kevyt mutta samalla syvälle tunteisiin menevää tarinankerronta, johon moni voi samaistua.

6. Big Little Lies (2017–)

Tumman huumorin sävyttämässä Big Little Lies -sarjassa perheenäitien Madeleinen ja Celesten elämä Kaliforniassa vaikuttaa täydellistä. Kun Jane muuttaa poikansa kanssa kaupunkiin, näennäisesti täydellinen idylli kuitenkin murenee ja näyttää nurjat puolensa. Liane Moriartyn samannimiseen romaaniin perustuva sarja on palkittu viidellä Golden Globella. Sarjaa tähdittävät muun muassa Reese Witherspoon ja Nicole Kidman.

Lue myös: Parhaat espanjankieliset Netflix-sarjat: Oletko jo katsonut kaikki?

Jo klassikoiksi nousseet HBO-sarjat

7. The Handmaid’s Tale (2017–)

The Handmaid’s Tale -sarjan dystopiatarina serustuu kanadalaisen kirjailijan Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaistuun Orjattaresi-romaaniin. Tarina maalaa kauhuskenaarion, jossa Yhdysvaltojen paikalla sijaitsevassa Gilead-nimisessä valtiossa hedelmälliset naiset on vangittu orjattariksi, joiden tehtävänä on synnyttää lapsia isäntäperheilleen. Äärimmäisen raa’an, surullisen ja koukuttavan sarjassa pääosissa nähdään esimerkiksi Elisabeth Moss ja Joseph Fiennes.

8. Game of Thrones (2011–2019)

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kasvanut Game of Thrones -fantasiasarja on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta. Kaikki sarjan kahdeksan kautta on nyt katsottavissa HBO:ssa. Huippusuosittu sarja käsittelee monia isoja teemoja: yhteiskuntaluokkia, uskontoa, sotaa, väkivaltaa, seksiä, rikosta ja rangaistusta, lojaaliutta ja oikeutta. David Benioffin ja D. B. Weissin luoma sarja perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan. Sitä on moneen otteeseen kuvattu 2010-luvun suurimmaksi ja suosituimmaksi sarjaksi.

9. True Detective (2014–)

Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin tähdittämä True Detective on kriitikoiden ylistämä rikosdraama. Seitsemäntoista vuoden aikajänteelle sijoittuvassa sarjassa kaksi etsivää jäljittävät sarjamurhaajaa Yhdysvaltain Louisianassa. Nic Pizzolatton käsikirjoittamasta ja tuottamasta sarjasta on nähty jo kolme kautta. Sen näyttelijäkaartiin kuuluvat esimerkiksi Colin Farrell, Rachel McAdams ja Mahershala Ali.

10. The Affair (2014–)

Erotiikkaa tihkuva The Affair kertoo ulkopuolisen suhteen vaikutuksista parisuhteeseen poikkeuksellisen suoralla tavalla. Sarjassa onnellisesti naimisissa oleva, kirjailijan urasta haaveileva opettaja ja onnettomassa avioliitossaan sinnittelevä tarjoilija aloittavat intohimoisen suhteen. New Yorkiin sijoittuva draama etenee eri osapuolten välkkyvin muistikuvin, jotka ovat keskenään ristiriitaisia. Hiljalleen muistot kuitenkin avaavat tarinan kulkua. Päärooleissa nähdään Dominc West ja Ruth Wilson.

Lähteet: HBO Nordic, Episodi

Mikä sarja on tällä hetkellä sinun suosikkisi? Kerro kommenteissa!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: HBO-sarjat: Nämä 10 sarjaa kannattaa katsoa juuri nyt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X