Kulttuuri

HBO Max -sarjat: Nämä 15 sarjaa kannattaa katsoa juuri nyt

HBO-sarjat tarjoavat katsottavaa jokaiseen makuun. Kokosimme yhteen 10 sarjaa, jotka haluat nähdä vuonna 2020.

HBO Max -sarjat koukuttavat vuodesta toiseen. On draamaa, komediaa ja jännitystä. Tositarinoita, fantasiaa ja dystopiaa. Tarjontaa riittää – mutta mitä kannattaisi katsoa seuraavaksi?

Kokosimme yhteen 15 hienoa tv-sarjaa, jotka löytyvät HBO Max -suoratoistopalvelusta. Nämä kannattaa lisätä katselulistalle juuri nyt.

Lue myös: Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

Kiinnostavimmat uudet HBO Max -sarjat

1. The Staircase (2022)

HBO Max -sarjat: Staircase

Tositapahtumaan pohjaavassa minisarjassa vaimo kaatuu portaissa ja kuolee. Onnettomuus, todetaan, mutta pian miestä syytetään vaimon murhasta, vaikka lapset seisovat tiukasti isänsä rinnalla. Pääosia esittävät upeat Colin Firth ja Toni Collette.

2. How to Screw It All Up (2022–)

HBO Max -sarjat: How to screw it all up

Alba yrittää käydä koulua, mutta isoveli pakottaa hänet hämäriin bisneksiinsä. Itsensä ulkopuoliseksi tunteva Alba hakee yhteyttä luokkakavereihinsa ja onnistuu siinä. Mutta pääseekö hän irti veljen otteesta? Sarja kannattaa katsoa varsinkin, jos espanjan kieli on lähellä sydäntä.

3. Conversations With Friends (2022)

Ystävykset Frances ja Bobbi tapaavat kymmenisen vuotta vanhemman taiteilijapariskunnan. Nelikon välille syntyy solmuinen suhteiden verkosto. Vähäeleinen sarja perustuu Sally Rooneyn ylistettyyn Keskusteluja ystävien kesken -kirjaan ja tutkii ystävyyttä, monisuhteisuutta ja rakkautta.

4. Julia (2022–)

Julia

Amerikkalainen Julia Child oli ensimmäinen tv-kokki, joka hurmasi katsojat välittömällä persoonallaan ja ranskalaisilla resepteillään. Uutuussarjassa seurataan Julian elämää ja häntä näyttelee ihastuttavasti Sarah Lancashire.

Katso myös nämä koukuttavat HBO Max -sarjat

5. The Outsider (2020)

Stephen Kingin romaaniin perustuva The Outsider tarjoaa kauhua ja jännitystä. Yhdysvaltain Georgian osavaltion pikkukaupunkiin sijoittuvassa sarjassa etsivä saa tehtäväkseen tutkia nuoren Frankie-pojan raakaa murhaa. Tekijäksi epäillään opettajaa ja baseball-valmentajaa, joka on mystisesti ollut aivan toisella paikkakunnalla rikoksen tapahtuma-aikaan. Läpi sarjan kantava salaperäinen yliluonnollisuus herättää janon selvittää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Pääosissa nähdään Ben Mendelsohn ja Jason Bateman.

6. And just like that (2021–)

Nämä sarjat eivät jätä kylmäksi! Kotilieden lukijat vinkkaavat, mitä TV-sarjoja tällä hetkellä kannattaa katsoa
Sinkkuelämää-fanien on katsottava sarjan uusi kausi And just like that! Kuva: Warner Media

Sinkkuelämää-sarjan uusi kausi And just like that on odotettu uutuus alun perin 1998 alkaneen klassikkosarjan faneille. Carrie, Miranda ja Charlotte ovat nyt keski-ikäisiä, mutta identiteettikriiseille ja parisuhdepulmille ei näy loppua. Sarja ei vedä vertoja vanhoille jaksoille, osin siksi, että siitä puutuu hulvaton Samantha. Sarja hivelee kuitenkin nostalgiahermoja ja saa silmätkin kostumaan.

7. I’ll Be Gone In The Dark (2020)

Kuusiosainen dokumenttisarja I’ll be Gone in the Dark perustuu Michelle McNamaran samannimiseen menestyskirjaan väkivaltaisen raiskaajan, Golden State Killerin, etsinnöistä. Upouusi sarja on saanut kiitosta sekä kriitikoilta että katselijoilta, ja se jaksaa kiehtoa synkkiä draamoja rakastavia katselijoita alusta loppuun.

8. Succession (2018–)

Menestyneen mediamogulin ja tämän neljän aikuisen lapsen elämää kuvaava amerikkalaissarja Succession kertoo vallanperimyksestä ja seuraajan etsimisestä maailmanlaajuisen media- ja viihdeyrityksen johtoon. Komediakirjoittajana tunnetun Jesse Armstrongin kirjoittama sarja avaa ökyrikkaan perheen sisäisiä jännityksiä tavalla, joka herättää jokaisessa pienen tirkistelijän. Sarja on sekoitus komediaa, satiiria ja tragediaa – lopputulos on kaikkea muuta kuin tylsä.

9. Perry Mason (2020-)

Sarja seuraa ehkäpä fiktion legendaarisimman rikospuolustusasianajajan Perry Masonin elämää. Legendaarinen hahmo tutkii raakaa lapsimurhaa 1930-luvun Kaliforniassa. Tyylikäs kuvaus on visuaalisesti näyttävä ja näyttelijäkaarti vaikuttava. Pääosassa nähdään Emmy-palkittu Matthew Rhys. Alkuun hieman hitaalta tuntuva sarja vaatii kärsivällisyyttä, mutta se palkitaan.

10. The Spanish Princess (2019)

Game of Thronesin ja Downton Abbeynkin näyttelijöillä varustettu The Spanish Princess on vaikuttava draamasarja täynnä upeaa puvustusta ja koukuttavia juonenkäänteitä. Sarja käy nimensä mukaisesti läpi espanjalaisen prinsessan Katariina Aragonialaisen vaiheita, jolle on koko hänen elämänsä ajan lupailtu Englannin valtaistuinta. Historiantunneilla tunnollisesti kuunnelleet muistavat, miten tarinassa käy, mutta se ei viekasta draamasarjaa hidasta.

Jo klassikoiksi nousseet HBO Max -sarjat

11. Big Little Lies (2017–)

Tumman huumorin sävyttämässä Big Little Lies -sarjassa perheenäitien Madeleinen ja Celesten elämä Kaliforniassa vaikuttaa täydellistä. Kun Jane muuttaa poikansa kanssa kaupunkiin, näennäisesti täydellinen idylli kuitenkin murenee ja näyttää nurjat puolensa. Liane Moriartyn samannimiseen romaaniin perustuva sarja on palkittu viidellä Golden Globella. Sarjaa tähdittävät muun muassa Reese Witherspoon ja Nicole Kidman. Vihdoin sarjasta on katsottavissa myös toinen kausi!

Lue myös: Parhaat espanjankieliset Netflix-sarjat: Oletko jo katsonut kaikki?

12. The Handmaid’s Tale (2017–)

The Handmaid’s Tale -sarjan dystopiatarina perustuu kanadalaisen kirjailijan Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaistuun Orjattaresi-romaaniin. Tarina maalaa kauhuskenaarion, jossa Yhdysvaltojen paikalla sijaitsevassa Gilead-nimisessä valtiossa hedelmälliset naiset on vangittu orjattariksi, joiden tehtävänä on synnyttää lapsia isäntäperheilleen. Äärimmäisen raa’an, surullisen ja koukuttavan sarjassa pääosissa nähdään esimerkiksi Elisabeth Moss ja Joseph Fiennes.

13. Game of Thrones (2011–2019)

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kasvanut Game of Thrones -fantasiasarja on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta. Kaikki sarjan kahdeksan kautta on nyt katsottavissa HBO:ssa. Huippusuosittu sarja käsittelee monia isoja teemoja: yhteiskuntaluokkia, uskontoa, sotaa, väkivaltaa, seksiä, rikosta ja rangaistusta, lojaaliutta ja oikeutta. David Benioffin ja D. B. Weissin luoma sarja perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan. Sitä on moneen otteeseen kuvattu 2010-luvun suurimmaksi ja suosituimmaksi sarjaksi.

14. True Detective (2014–)

Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin tähdittämä True Detective on kriitikoiden ylistämä rikosdraama. Seitsemäntoista vuoden aikajänteelle sijoittuvassa sarjassa kaksi etsivää jäljittävät sarjamurhaajaa Yhdysvaltain Louisianassa. Nic Pizzolatton käsikirjoittamasta ja tuottamasta sarjasta on nähty jo kolme kautta. Sen näyttelijäkaartiin kuuluvat esimerkiksi Colin Farrell, Rachel McAdams ja Mahershala Ali.

15. Killing Eve (2018-)

Supersuosioon noussut Killing Eve on pyörinyt monen katselulistalla jo pitkään. Luke Jenningsin romaaneihin perustuva sarja kuvaa MI5:n turvallisuusviranomaista Eveä, joka päätyy metsästämään viiltävän älykästä palkkamurhaajaa Villanelleä. Naiset kehittävät toisistaan pakkomielteen ja aloittavat kummallisen kissa ja hiiri -leikin. Miten leikki päättyy? Pääosissa nähdään muun muassa Jodie Comer ja Sandra Oh, ja sarjaa on tällä hetkellä katsottavissa kolme kautta.

Lähteet: HBO Nordic, Episodi

Mikä sarja on tällä hetkellä sinun suosikkisi? Kerro kommenteissa!

Juttuun lisätty sarjoja 12.7.2022. Päivitetty suoratoistopalvelun nimi ajan tasalle. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: HBO Max -sarjat: Nämä 15 sarjaa kannattaa katsoa juuri nyt

000

Zerozerozero oli myös hyvä

Rane S.

Cardinal sarja on hyvä, se kertoo hyvien näyttelijöiden esittämänä rikosten ratkaisuista.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.