Nämä ovat Turun parhaat ravintolat – Löytyykö suosikkiravintolasi listalta?

Hyviä uutisia herkkusuille: Turku on täynnä ihania jokaiseen budjettiin sopivia ravintoloita! Poimi talteen ihanat ravintolavinkit!

Mihin kannattaa mennä syömään, kun vierailee Turussa? Turkulainen meikkaaja-maskeeraaja Tintti Leppänen listasi Kotilieden pyynnöstä Turun parhaat ravintolat.

Näissä keskustan tuntumassa sijaitsevissa ihanissa ravintoloissa herkuttelemista et halua jättää väliin!

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat

”Meidän perheemme ehdoton suosikki Turun ravintoloista on Blanko. Heidän lammaspastansa on vain parasta, mitä voi kuvitella, niin mehevää lihaa ja maukas annos. Blanko on hyvä myös lounasaikaan, ja palvelu on ensiluokkaista”, Tintti Alanko kertoo.

Osoite: Aurakatu 1, 20100 Turku

Panini

”Toinen ravintolasuosikki on hieman jo unohdettu Panini. Kun ravintola pesi kasvonsa ja avautui uudella paikalla ja uudella sisustuksella, ja lista uusiutui, on se yksi tunnelmallisimmista ravintoloista Turussa. Paniniin mahtuu aina syömään, ja lisäksi se on lapsiperheystävällinen ja väljä mutta moderni ravintola. Ravintolassa on hyvät pastat, risotot ja paninileipäannokset”, Tintti summaa.

Osoite: Linnankatu 3, 20100 Turku

WG Wok

”Edullinen WG Wok on vietnamilainen kasvisravintola, joka on lounasaikaan huippusuosittu. Annokset ovat erittäin maukkaita, isoja ja edullisia, ja ravintoloista löytyy sopivia annoksia myös vegaaneille. WG Wok -ravintoloita on jo useita ympäri Turkua, mutta ensimmäinen ja perheemme suosikki sijaitsee Port Arhurin kaupunginosassa.”

Osoite: Port Arthurin ravintola sijaitsee osoitteessa Arvininkatu 10, 20100 Turku. WG Wokilla on myös kolme muuta ravintolaa Turussa sekä yksi Raisiossa ja yksi Helsingissä.

Turun kauppahallin ravintolat

Turun parhaat ravintolat

Turun kauppahallia ei pidä unohtaa! Keskellä keskustaa on tunnelmallinen ja vanha kauppahalli, jonka sisällä on useita hyviä ravintoloita. Tarjolla on muun muassa Turun parasta sushia Kado Sushi -ravintolassa, kalaliike Herkkunuotan oma lounasbistro, Roots-kasvisravintola ja useampi ihana kahvila!”

Osoite: Eerikinkatu 16, 20100 Turku

Tsekkaa myös nämä

Turussa kannattaa käydä herkuttelemassa myös Kaskiksessa, jonka Suomen Gastronominen seura valitsi vuoden 2018 ravintolaksi. Intiimi Kaskis tarjoilee lähiruokapainotteisia makuelämyksiä, ja ravintola on niin suosittu, että pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen.

Tsekkaa myös muut vuonna 2018 Suomen viidenkymmenen parhaan ravintolan listalle valitut ravintolat eli eurooppalaisia makuja tarjoilevat Mami ja Tintå, vanhan maalikaupan tiloihin perustettu Ludu, kasvisravintola Kuori ja street foodin suunnannäyttäjä Storage.

Mitkä ovat sinun mielestäsi Turun parhaat ravintolat? Jaa omat suosikkisi ja ravintolavinkkisi kommenteissa!

Keskustelu

”ravintoloista löytyy sopivia annoksia myös vegaaneille” … VG tarkoittaa vegaania, tuolta ei saa mitään muuta kuin vegaanista ruokaa.

Uusi vegeravintola Hygge Vähätorilla on hyvin suosittu. Parhaat pizzat saa Tintåssa ja Niskassa. Niska on Läntisen rantakadun ja Kristiinankadun kulmassa.

Jokiranta on täynnä hyviä ravintoloita, esim. Nerå ja Pinella, ja jokilaivoista Svarte Rudolf.

Vanhan liiton ravintoloitakin vielä löytyy, esim. Pippurimylly on toiminut samalla paikalla jo 70-luvulla.

Kauppahallissa Kalaliike S. Wallinin lounaslista tiistaista lauantaihin on mahtava! Valinnanvaraa löytyy ja annokset saa halutessaan gluteenittomana/maidottomana, meidän poppoo tykkää ja meidän muksut on hulluina paikan kalasoppaan!

Kommentoi juttua: Nämä ovat Turun parhaat ravintolat – Löytyykö suosikkiravintolasi listalta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X