tieliikennelaki
Talous

Tieliikennelaki pani liikennesäännöt uusiksi – kuinka hyvin tunnet tuoreet säännöt? Tee 10 kysymyksen testi

Uudet liikennesäännöt astuivat voimaan kesäkuun alussa. Tiedätkö, mikä pakollinen lisävaruste pyöräilijöillä pitää nyt olla? Millaisia uusia sääntöjä pitää tietää, kun parkkeeraa auton? Tee testi ja selvitä, kuinka hyvin hallitset uudet säännöt!

Uusi tieliikennelaki astui voimaan 1. kesäkuuta ja toi mukanaan uudistuksia liikennesääntöihin. Kuinka hyvin uudet liikennesäännöt ovat hyppysissäsi?

Tee kymmenen kysymyksen veikeä testi, joka kertoo, osaatko autoilijoita ja pyöräilijöitä koskevat tärkeimmät uudistetut säännöt.

Lue myös: Järkyttävä ilmiö yleistyy: ihmiset eivät auta onnettomuuspaikalla, vaan ottavat mieluummin kuvia – läheisensä menettäneet kertovat, miltä se tuntuu

Testaa, osaatko uudet liikennesäännöt!

Lue myös: Kevyen liikenteen väylistä on tullut ikäihmisille turmanloukkuja – liikennelääketieteen professori: ”Monet pyöräilijät ajavat välittämättä liikennesäännöistä”

Millaisia muutoksia liikennesääntöihin tuli?

Keskeistä uudessa tieliikennelaissa on se, että tienkäyttäjällä on jatkossa ennakointivelvollisuus. Sen lisäksi, että noudattaa kaikkia liikennesääntöjä, tienkäyttäjän on siis pyrittävä ennakoimaan myös toisten liikkeitä ja mukautettava oma toimintansa liikenteessä sen mukaan. Ennakointia on esimerkiksi se, että pitää kiinni riittävistä turvaväleistä.

Jotkin liikennemerkit muuttuivat selkeämmiksi. Liikennemerkkejä päivitetään pikkuhiljaa, ja siirtymän aikana liikenteessä saattaa näkyä sekä uutta että vanhaa versiota merkistä.

Lisäksi käyttöön otettiin kokonaan uusia liikennemerkkejä noin 50 kappaletta. Uusia liikennemerkkejä ovat muun muassa vähimmäisnopeus, polkupyörällä ja mopolla ajo kielletty, keskusta, väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa, pyöräkaista, ajokaistojen yhdistyminen sekä nastarenkailla varustetulla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty.

Uusista merkeistä voi lukea lisää Liikenne- ja viestintäviraston sivuilta.

Myös esimerkiksi nämä asiat muuttuvat 

Lähteet: Traficom: Tieliikennelaki 2020, Liikenneturva, Väylävirasto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tieliikennelaki pani liikennesäännöt uusiksi – kuinka hyvin tunnet tuoreet säännöt? Tee 10 kysymyksen testi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.