Juhlat

Hääkutsu: Nappaa tästä vinkkejä, ideoita ja kutsujen muistilista!

Millainen on hyvä kutsu hääjuhlaan? Hääkutsu antaa vastauksen kysymyksiin: mitä, missä ja milloin. Mutta, mitä muuta hääjuhlien kutsulla voi viestiä? Poimi tästä ideoita ja vinkkejä!

Pieniin häihin voi kutsun esittää puhelimitse, mutta kutsukortti on myös kaunis muisto. Kutsukortin voi suunnitella itse ja painattaa, kirjoittaa käsin tai ostaa valmiina ja lisätä puuttuvat tiedot.

Hääkutsu kannattaa miettiä hääjuhlan teeman mukaiseksi. Kun kutsu noudattaa samaa teemaa hääjuhlien, paikan, pukujen, kattauksen ja koristelun kanssa, syntyy huoliteltu ja yhtenäinen ilme.  Huolella suunniteltu kutsu toimii, on se sitten tehty alusta alkaen itse tai teetetty ammattilaisilla.

Hääkutsut

Jos kaipaat häihin arvokasta ja perinteistä tunnelmaa, mieti kutsun tyyli ja sanavalinnat sen mukaan. Rennoista hääjuhlista haaveileva, voi valita leikkisämmän tyylin.

Lue myös: Häiden järjestäminen vaatii suunnittelua

Varaa hääkutsun tekoon aikaa

Hääkutsua ei kannata tehdä kiireellä.  Kutsut on hyvä suunnitella ajoissa ennen juhlien muita valmisteluja. Panosta tekstien oikolukuun, pyydä siihen myös ainakin toinen silmäpari.

Jos teet kutsut itse, tee useampi harjoittelukappale erilaisilla asetteluilla ja valitse paras. Mikäli teetät kutsun ammattilaisella, pyydä tarjoukset parista paikasta ja selvitä ajoissa painoaikataulu. Tavallisesti painatukseen riittää muutama viikko.

Lähetä kutsut ajoissa

Kutsuvieraslista kannattaa laatia yhdessä morsiusparin vanhempien kanssa, jotta vähän kaukaisemmatkin sukulaiset tulevat muistetuksi.

Kutsun kuori valitaan kutsukortin värimaailmaan ja teemaan sopivaksi. Panosta myös postimerkin valintaan, jolloin saat aikaan viimeistellyn ilmeen. Postista voi jopa tilata postimerkin hääparin omalla kuvalla, hääjuhlien tunnuksella tai kutsuihin sopivalla teemalla, vain mielikuvitus on rajana.

Kirjallisten kutsujen tulisi olla perillä mielellään kuukautta, mutta vähintään kahta viikkoa ennen häitä. Kutsu koskee vain niitä henkilöitä, joille se on osoitettu. Hyviin tapoihin ei kuulu tuoda juhlaan avecia, jonka olemassaolosta hääpari ei ole tietoinen.

Hääkutsu

Kutsujen muistilista

Tarkista, että kusustasi löytyvät ainakin nämä:

Voit koota kutsuun tai kutsun liitteeksi myös lisäohjeita, esimerkiksi näistä aiheista:

Lue myös: Häämusiikki ja sen valinta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hääkutsu: Nappaa tästä vinkkejä, ideoita ja kutsujen muistilista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.