Askartelu

Nerokas kikka mullistaa lahjojen paketoinnin! Jo ihan pienellä palalla paperia teet kauniin kääreen – samalla vältyt hävikiltä

Kun joululahjojen paketointi on kiivaimmillaan, varmat otteet auttavat. Helpon kikan avulla voit hyödyntää pienetkin paperipalat – samalla säästää lahjapaperia.

Lahjan paketointi on parhaimmillaan hauskaa puuhaa. Joululaulujen soidessa on mukava kääriä lahjoja kauniisiin papereihin. Kaikille ja kaikissa tilanteissa paketointi ei ole kuitenkaan se joulun meditatiivisin hetki.

Etenkin kiireen alla tunnelmallinen tontun paja voi muuntautua todelliseksi taistelukentäksi. Lahjapaperi voi loppua kesken, tai se ei halua asettua muotoonsa. Lopputulos on kiusallisen ruma.

Lue myös: Kääri joululahjat saajansa näköisiin paketteihin – ihanat ideat paketointiin

Lahjan paketointi pienellä palalla lahjapaperia.
Nerokas vinkki paketointiin säästää lahjapaperia ja päänvaivaa.  Kuva: Anni Reenpää

Jos paketointi ei kuulu vahvuuksisi – tai vaikka kuuluisikin – tästä jutusta löydät lyömättömän vinkin. Kun kerran opettelet paketoimaan lahjat tällä tavalla, takaisin ei ole paluuta.

Lue myös: Diy-lahjapaperi 2 tavalla – katso ohje ja koristele persoonalliset kääreet

Lahjan paketointi vähällä paperilla – ohje

Joskus käy niin, ettei käsillä oleva pala lahjapaperia riitä lahjan ympärille. Silloin helposti ajattelee, että lahjapaperi on lahjalle liian pieni. Näin ei kuitenkaan aina ole, ja kauniiseen pakettiin tarvitaan vähemmän paperia kuin moni luulee.

Paperia säästävän paketointitavan juju piilee siinä, että lahja käännetään lahjapaperin päälle vinoon. Silloin paperin reunat kulkevat lahjapaperiin nähden diagonaalisesti, eli viistosti samaan suuntaan. Voit hyödyntää samaa kikkaa myös pehmeiden lahjojen paketoinnissa.

Katso videolta, miten lahja paketoidaan pienellä palalla lahjapaperia:

Paketoi lahja näin:

  1. Käännä lahja lahjapaperin päälle vinoon, jolloin sen reunat kulkevat lahjapaperiin nähden diagonaalisesti, eivät samansuuntaisesti.
  2. Taita lahjapaperin kaksi vastakkaista kulmaa lahjan päälle ja tarkista, että lahjan kulmat ovat paperin peitossa. Jos kulmat peittyvät, lahjapaperi on todennäköisesti tarpeeksi iso. Teippaa lahjapaperin kulmat kiinni toisiinsa.
  3. Taittele ja teippaa jäljellä olevat kaksi kulmaa. Taita lahjan kaikkiin neljään kulmaan vekit niin, että lahjapaperin taitekohdat osuvat lahjan kulmiin. Taita lahjapaperin kulmat lahjan päälle ja teippaa kiinni. Jos lahjapaperi ei peitä lahjaa, paperi on liian pieni.
  4. Viimeistele lahjanauhalla ja haluamillasi koristeilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nerokas kikka mullistaa lahjojen paketoinnin! Jo ihan pienellä palalla paperia teet kauniin kääreen – samalla vältyt hävikiltä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.