Lahjaviinit jouluksi 2021.
Ruoka

Kääräise viinipullo lahjapakettiin – valitsimme kiinnostavimmat kuplat, raikkaimmat valkkarit ja parhaat punkut

Viinipullo on mieluinen muistaminen herkkusuulle. Pullo on tyylikäs lahja sellaisenaan, mutta juoma on aina kiva lisä myös herkkukoriin. Valitsimme 9 kiinnostavinta viiniä lahjapakettiin.

Lahjaksi viinipullo? Lahjaviinin ei tarvitse aina olla kallein pullo erikoista viiniä. Juoma kannattaa valita lahjansaajan mieltymysten mukaan, mutta siinä saa olla mukana ripaus yllätystä.

Viinipullo sopii tuliaiseksi pikkujouluihin, mutta se on myös mainio lahjaidea sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Viinilahja ilahduttaa erityisesti ystäväpiirin herkkusuuta, joka arvostaa hyviä makuja.

Lue myös: Paras glögi 2021: Testasimme uudet glögit – voittajassa vetoavat mummolan puutarhasta tutut marjat

Jouluna 2021 pakettiin kääräistään pirskahtelevia kuplia, lämmittävää portviiniä ja viinikilpailuissa mainetta niittänyttä mehevää punaviiniä.

1. Nautiskelijan herkkukoriin lahjaksi viinipullo

Portviini on nappivalinta nautiskelijalle, joka pitää makeasta. Hillomaisen marjainen ja tiivistuoksuinen portugalilainen jälkiruokaviini sopii kaveriksi herkkukoriin, jossa on tummaa suklaata tai suklaakonvehteja. Portviini on tyylikäs lahjakaveri myös juustojen seuraksi. Portviinit toimivat myös joulun jälkiruokapöydässä jälkiruoan sijaan silloin, kun vatsa on jo ihan täynnä, eikä oikein mikään enää maistu. Lasillinen porttia toimii aina.

Kopke Late Bottled Vintage 2015, 0,75 l / 27,99 e.

2. Luksuskuplia holittoman kuohu­juoman ystävälle

Tanskalainen Muri Passing Clouds -marjaviini on tehty laadukkaiden kuplien ystävälle. Alkoholittoman herukkaviinin pienet samppanjamaiset kuplat ovat ilo suussa. Kuplivan keveä, kuiva mutta kukkainen ja täyteläinen kuohuva juoma on ihana lahja holitonta vaihtoehtoa kaipaavalle.

MURI Passing Clouds 0,75 l / 22 e, inta.fi/shop tai Alkoista marraskuun aikana.

Kauniit viinilasit ovat myös herkkusuun mieleen. Kuvan lasi on kuuluisan sveitsiläisen viinikriitikko-sommelierin, René Gabrielin suunnittelema universaali lasi eli kaikille viineille soveltuva viinilasi, jossa kaikki viinit pääsevät oikeuksiinsa. Täydellinen esimerkiksi silloin, kun kaapeissa ei ole tilaa useille eri laseille. Gabriel-Glasin lasit ovat yhden puhalluksen kristallilaseja. Tämä tekniikka tekee niistä kestäviä. hannahwines.fi
Gabriel-Glasin -lasi on sveitsiläisen viinikriitikko-sommelierin, René Gabrielin suunnittelema universaali lasi eli kaikille viineille soveltuva viinilasi, jossa kaikki viinit pääsevät oikeuksiinsa. Kuva: Anni Reenpaa

3. Hapokas valkoviini kalojen kaveriksi

Rieslingien rakastaja ilahtuu kuivasta ja hapokkaasta, mutta kukkean täyteläisestä saksalaisesta valkoviinistä. Juoma on erinomainen valinta tuliaiseksi joulun ajan juhlapöytään sillialkupalojen kanssa. Loistava viini toimii hyvin myös raikkaan cevichen makuparina.

Anselman Edesheimer Rosengarten Riesling spätlese trocken 0,75 l / 17,99 e.

4. Parasta punaviiniä etsivälle

Viinilehden Vuoden punaviini -tittelin voittanut amarone on todellinen yllätys. Se ei ole liian tuhti, vaan erittäin harmoninen ja tyylikäs kokonaisuus. Viini on kypsän marjainen ja monivivahteinen. Ihana lahja punaviinin ystävälle, joka pitää italialaisista mehukkaista mauista.

Antiche Terre Venete Amarone Baorna 2017 0,75 l / 25,98 e.

5. Lahjaksi viinipullo? Pirskahteleviin pikkujouluihin

Earth Garden on palkitun viinitalon Villa Marian kestävän kehityksen viinisarja, johon tämäkin valkoviini kuuluu. Pienen pienet pirskahte­levat kuplat teke­vät viinistä erityisen elämyksen. Kuiva, mutta erittäin kukkea viini on kuin tehty pikkujoulukemuihin.

Villa Maria Earth Garden Sauvignon Blanc 2020 0,75 l / 19,99 e.

6. Lahjaksi viinipullo? Metsämiehelle tai -naiselle

Barberat ovat Pohjois-Italian helmiä, jonka voi antaa huoletta lahjaksi kenelle tahansa, joka pitää hyvistä punaisista ruokaviineistä. Tämä laadukas italialainen barbera on täyteläinen ja mehevä. Juoma sopii loistavasti riistan tai punaisen lihan pariksi.

Gianfranco Alessandria Barbera d’Alba Superiore Vittoria 2016 0,75 l / 38,88 e.

7. Punaista yllätystä kaipaavalle

Viinimaailman ikonista Chateau Musarista on tullut myyntiin uusi vuosikerta. Vivahteikkaan punaviinin voi nautiskella heti tai säilöä kellariin. Viinin tuoksu on moniulotteinen. Maussa on pehmeitä tanniineja, joita siivittävät tummat marjat ja yrttisyys.

Chateau Musar 2015 0,75 l / 40,98 e.

Kuva: Anni Reenpää
Kuva: Anni Reenpää

8. Huomiota herättävä pullokoko ja tuplamäärä kuplia

Jos haluat antaa lahjaksi tulpamäärän kuplia, mutta samppanja tuntuu liian juhlavalta tai kalliilta, valitse ranskalainen kuohuviini. Bourgognen huipputuottaja Andre Delormen crémantissa on pirteät hapot ja maussa paahteisuutta ja hedelmäisyyttä.

Andre Delorme Crémant de Bourgogne Magnum Brut 1,5 l / 39,98 e.

9. Viinipullo tyylikkäässä puulaatikossa

Viinipiirien arvostama Chardonnay-rypäleistä valmistettu tyylikäs ja mineraalinen chablis on varma valinta lahjaksi. Kaunis puulaatikko on näyttävä ja sen sisältä paljastuu hienostunut ja herkullinen valkoviini, joka sopii hyvin joulun kalapöytään.

Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2018 0,75 l / 29,99 e.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kääräise viinipullo lahjapakettiin – valitsimme kiinnostavimmat kuplat, raikkaimmat valkkarit ja parhaat punkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.