Askartelu

Farkkujen uusi elämä! Tee helpolla ohjeella housuistasi hauska olkalaukku

Ompele loppuun kulutetuista farkuista pieni olkalaukku, johon mahtuvat juuri sopivasti tärkeimmät tavarat.

Vanhat farkut ovat oivaa materiaalia pieniin asusteisiin. Ommeltu olkalaukku on rento asuste vaikkapa syysneuleiden kanssa.

Valitse laukun päällikappaleisiin jokin farkuille ominainen yksityiskohta. Tässä laukussa se on katesaumallinen sivusauma, joka on sopivasti kulunut. Metallinen ketjuolkain ja vetoketju ovat tyylikäs ja yhtenäinen pari. Laukkuun ommellaan vuori puuvillakankaasta.

Olkalaukun koko on 16 x 23 cm.

Lue myös: Tavalliset farkut saivat Sini Sabotagen käsissä uuden ilmeen – katso ohje ja testaa itse farkkujen värjäystä

Ommeltu olkalaukku farkuista – näitä tarvikkeita tarvitset

Leikkaaminen

Jäljennä laukun kaava alla olevasta kuvasta. Leikkaa kaavalla farkusta kaksi laukun päällikappaletta ja puuvillakankaasta kaksi vuorikappaletta. Lisää leikatessa kaikkiin reunoihin 1 cm:n ­saumanvarat. Ota farkuista irti kaksi vyönlenkkiä.

Ompeleminen

  1. Aseta toinen päällikappale ja vuorikappale oikeat vastakkain ja aseta vetoketju niiden yläreunojen väliin niin, että sen oikea puoli on päällikappaletta vasten. Ompele laukun yläreuna, vetoketju kiinnittyy samalla. Ompele toinen päälli- ja vuorikappale samoin vetoketjun toiseen reunaa.
  2. Taita yläreunassa vetoketjun nauhat ja saumanvarat vuorin puolelle ja tikkaa ne kiinni vuoriin läheltä reunaa.
  3. Aseta päällikappaleet oikeat vastakkain ja ompele ne yhteen sivuista ja pohjasta 1 cm:n saumanvaralla. Ompele vuorikappaleet samalla tavoin, mutta ompele pohjan kohdalla kappaleet yhteen muutama mm isommilla saumanvaroilla ja jätä pohjaan kääntöaukko.
  4. Taita vyönlenkit kaksin kerroin ja aseta ne päällisen ja vuorin väliin laukun päiden aukkoihin kiinnityslenkeiksi. Ompele nurjalta laukun päissä vuori ja päällinen yhteen ja samalla kiinnityslenkit kiinni.
  5. Ompele pohjan keskellä pikku pätkältä vuorin ja päällisen saumanvaroja yhteen. Käännä laukku oikein päin ja aseta vuori laukun sisään. Ompele kääntöaukko kiinni.
  6. Pujota ketju lenkeistä ja yhdistä sen päät metalli­renkaan avulla. Kiinnitä myös vetoketjun lukkoon halutessasi pätkä ketjua.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 4/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Farkkujen uusi elämä! Tee helpolla ohjeella housuistasi hauska olkalaukku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.