Neulonta

Hauska siksakhuivi neulotaan monivärisestä langasta – kurkkaa ohje ja neulo huivi sateenkaaren väreissä!

Siksakhuivi neulotaan kivan rytmikkäästi monivärisestä merinolangasta. Tällä ohjeella vähemmän kokenutkin neuloja onnistuu hienosti.

Itseraidoittuvasta langasta neulotut siksakhuivit ovat helppoja ja nopeita tehdä. Hauska siksakkuvio syntyy kaventamalla ja lisäämällä silmukoita. Jos olet minimalistisemman tyylin ystävä, samalla ohjeella saat tehtyä myös yksivärisen huivin. Silloin sinun täytyy vain valita eri lanka työhön.

Lue myös: Langan korvaaminen toisella: Huomioi nämä, kun valitset lankaa ohjeessa kerrotun tilalle

Monivärinen siksakhuivi – näitä tarvikkeita tarvitset

Koko: 17×125 cm

Mallineuleet: Ainaoikein-neule: neulo kaikki krs:t oikein.

Tiheys: 25 s ja 45 krs ainaoikein-neuletta = 10 cm.

Neulo siksakhuivi näin

Keri lanka. Luo 51 s. 1.krs: neulo oikein. 2.krs: 2 o, *lk, 6 o, tee 2 s:n ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 2 o yhteen ja vedä nostettu s kavennettujen yli), 6 o, lk, 1 o*, toista *-* vielä 2 kertaa, 1 o. 3.krs: neulo s:t oikein ja lk:t kiertäen eli takareunoistaan oikein. Toista 2.-3. krs:ia ja päätä s:t, kun huivin pituus on 125 cm.

Sininen siksakhuivi  – näitä tarvikkeita tarvitset

Koko: 17×130 cm

Mallineuleet: Ainaoikein-neule: neulo kaikki krs:t oikein.

Tiheys: 25 s ja 45 krs ainaoikein -neuletta = 10 cm.

Neulo sininen siksakhuivi näin

Neulo ensimmäinen kerä päältä päin ja toinen kerä sisältä lähtien. Luo 51 s. 1.krs: neulo oikein. 2.krs: 2 o, *lk, 6 o, tee 2 s:n ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s o yhteen ja vedä nostettu s kavennuksen yli), 6 o, lk, 1 o*, toista *-* vielä 2 kertaa, 1 o. 3.krs: neulo s:t oikein ja langankierrot kiertäen eli takareunoistaan oikein. Toista 2.-3. krs:ia. Kun huivin pituus on 130 cm, päätä s:t.

Mallit: Lankava, Mirjam Ahopelto.

Lankatiedustelut Lankava Oy, p. (06) 4345 500, lankava.fi.

Ohjeet on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 8/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hauska siksakhuivi neulotaan monivärisestä langasta – kurkkaa ohje ja neulo huivi sateenkaaren väreissä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.