Neulonta

Taivasmatkasukkien neulominen on kaunis ele vainajaa kohtaan – valitse ja neulo 9 sukkaohjeen joukosta sopivimmat

Kokosimme villasukista ohjepaketin, jossa on naisvainajille sopivia viehättäviä pitsi- ja palmikkosukkia sekä miehelle ja suurempiin jalkoihin sopivia sukkamalleja.

Neulo taivasmatkasukat puhtaan tai pehmeä valkoisena tai tee niistä asun väreihin sopivat. Sukkien kuviossa ja väreissä voi myös huomioida vainajan persoonallisuutta, oliko hän esimerkiksi värikäs ja räväkkä tyyppi vai herkkä mietiskelijä. Neulo sukista vainajaa kunnioittavat ja arvostavat.

Lämpimien ja pehmeiden villasukkien neulominen vainajalle on kaunis ele, joka voi auttaa myös surutyössä. Tuntuu hyvälle kun tietää, ettei rakkaan vainajan tarvitse lähteä taivasmatkalle paljain jaloin.

Vainaja puetaan usein valkoiseen

Usein vainaja puetaan arkkuun valkoiseen pellava- tai puuvillapaitaan ja valkoisiin puuvillasukiin. Omaiset voivat valita vainajalle myös hänen käyttämänsä vaatteet.

Miehelle voidaan pukea puku valkoisen paidan kanssa ja siihen kuuluvat kengät. Naisvainajalle puolestaan valitaan usein mekko, hame ja pusero tai jakkupuku.

Joskus omaiset haluavat pukea vainajan ylle rennon oloasun tai muun arkivaatteen. Kauniit villasukat voivat tuntua miellyttävämmältä vaihtoehdolta kuin kengät tai persoonattomat puuvillasukat.

Lue myös: Hautajaiset – opas hautajaisten järjestämiseen ja niihin osallistumiseen

Pitsineuleiset taivasmatkasukat

Herkät pitsineuleiset sukat ovat kaunis ja hieno valinta naisvainajalle. Näiden villasukien pitsikuviot ovat siroja ja naisellisia.

Palmikkokuvioisia villasukkia

Taidokkaat palmikkosukat ovat aina sopiva valinta taivasmatkasukiksi. Palmikkokuviointi on ajatonta ja hillittyä, mikä sopii hyvin tilanteeseen.

Lue myös Seura.fi:stä: Seura selvitti: Mitä hautajaiset maksavat? Pakollisia hautajaiskuluja ovat vain arkku, tuhkausmaksu sekä vainajan kuljettamisesta perittävä maksu

Suuriin jalkoihin sopivat taivasmatkasukat

Miesvainajalle tai suuriin jalkoihin sopivia sukkia koristavat palmikot, pintaneule ja pitsi. Näistä sukista löydät sopivat 42– 47 numeron jalkoihin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taivasmatkasukkien neulominen on kaunis ele vainajaa kohtaan – valitse ja neulo 9 sukkaohjeen joukosta sopivimmat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.