Ikkunat puhtaiksi

Koko koti saa lisää valoa puhtaista ikkunoista, sillä likainen ikkuna saattaa pidättää lähes puolet sisään lankeavasta valosta.

Tarkista ikkunoiden pesun yhteydessä myös verhojen kunto ja pese ne hoito-ohjeiden mukaisesti pesukoneessa tai vanhat ja ohuet verhot varovasti käsin.

Sälekaihtimet puhdistat helposti veteen ja yleispesuaineeseen kostutetun käsineen avulla, kun puet käsineen käteesi ja liu’utat säleet sormien välistä.

Aloita suojaamalla lattia

Aloita ikkunoiden pesu suojaamalla lattia jaikkunalauta vaikkapa sanomalehdellä tai pyyhkeellä. Seuraavaksi pese ikkunanpuitteet ja karmit. Imuroi irtopöly ja lika, pyyhi ikkunanpuitteet kostealla liinalla.

Aloita lasiosien pesu likaisimmista, yleensä ulkolaseista. Kun ulkolasi on puhdas, näet myös pesutuloksen paremmin sisälaseja pestessäsi.

Käytä pesuun lämpimän veden ja astianpesuaineen liuosta tai ikkunanpesuainetta. Kuivaa ikkunankuivaimella. Pakkasella ikkunoita pestessä sekoita 2 dl spriitä (Lasol) 5 dl:aan vettä, jotta vesi ei jäädy ikkunaan.

Kuljeta ikkunankuivainta vaaka- tai pystysuoraan yhdellä vedolla reunasta reunaan. Pyyhi kuivainlasta puhtaaseen pyyhkeeseen ja jatka samaan malliin, kunnes koko ikkuna on kuivattu. Mahdolliset raidat saat kiillotettua sanomalehtimytyllä voimakkaasti hankaamalla.

Pyyhi lopuksi ikkunanpuitteet kuiviksi talouspaperilla tai ikkunaliinalla ja imuroi ikkunan alla olevat lämpöpatterit.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ikkunat puhtaiksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X