Kodinhoito

Ihmesieni on tehokas tahranpoistaja – tietyt pinnat se kuitenkin tuhoaa täysin

Ihmesienen kanssa ei tarvita puhdistusaineita, vaan tahrat lähtevät pinnoilta pelkällä vedellä kostutetulla sienellä. Katso listaus, mihin ihmesieni sopii erityisen hyvin.

Ihmesieni on melamiinihartsista valmistettu vaahtomainen hankaussieni, joka sopii etenkin vaikeisiin tahroihin. Sen teho perustuu siihen, että se mikrohioo pintaa, sanoo siivousalan ammattilainen Miia Kuorelahti Siivouspalvelu Pinkistä. 

Yksi ihmesieni kestää käytössä useita käyttökertoja, ja siitä voi halutessaan leikata pienempiä paloja. Hauraasta materiaalista valmistettu sieni kuluu käytössä, ja sen voi käyttää aina viimeiseen palaan saakka. 

Sieniä myydään kaupassa puhdistusainehyllyissä, ja ne maksavat merkistä riippuen muutaman euron. 

Lue myös: Tahranpoisto: Näin poistat yleisimmät tahrat helposti – punaviini, rasva, veri…

Miten ihmesieni toimii?

Ihmesieni sopii ensisijaisesti koville pinnoille. Puhdistusaineita ihmesienen kanssa ei tarvita, vaan ihmesientä kostutetaan lämpimällä vedellä ennen käyttöä. Vesi pehmentää sienen hankaustehoa.

Kuorelahti muistuttaa, että sientä tulee aina käyttää hellävaroen. Jos sientä käyttää kovasti painaen, se kuluu nopeasti. Samalla se voi hioa pintaa liikaa, ja vahingoittaa sitä.

Testaa ensin pienelle alueelle

Testaa sientä ensin pienelle alueelle huomaamattomassa kohdassa, jos olet epävarma, sopiiko se pinnalle. Ihmesieni saattaa hioa herkkiä materiaaleja ja pintoja, joten varovainen on hyvä olla. Päivittäiseen pintojen siivoukseen se ei sovi.

”Sillä tehdään tuhoja yllättävän paljon. Moni ajattelee, että tämähän toimii kenkiin tai pinttyneisiin kaapin oviin. Kyllähän se toimii, kun se hioo pinnan kokonaan pois”, sanoo siivousalan ammattilainen Saana Tyni.

Ihmesieni naarmuttaa esimerkiksi keittiön korkeakiiltoisia kaapinovia. Tyni muistaa nähneestä ihmesienen tuhoja korkeakiiltoisissa kaapinovissa, jotka ovat olleet käsittelyn jälkeen vain yhtä naarmua. Varovainen kannattaa olla myös kiiltävien kaakeleiden kanssa.

Ihmesientä voi kokeilla pelastusta kaipaaviin lenkkareihin, mutta esimerkiksi hauraan tekonahan se voi rikkoa.

Lue myös Anna.fi:stä: Siivouskaappi on usein täyteen ahdettu sekamelska – tältä näyttää ammattijärjestäjän nerokas imurikaappi

ihmesieni
Ihmesieni on vaahtomainen sieni, jonka teho perustuu siihen, että se mikrohioo pintaa. Sieni tarvitsee vain kastella, ja se on käyttövalmis. © iStocphoto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihmesieni on tehokas tahranpoistaja – tietyt pinnat se kuitenkin tuhoaa täysin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.