Olohuone

Testasimme hehkutettua tekstiilipesuria – löytyi yksi asia, jota edes pesuri ei onnistunut puhdistamaan 

Tekstiilipesuri sopii hankalasti puhdistettavien asioiden, kuten sohvien, mattojen tai patjojen, pesemiseen. Moni kangas raikastuu käsittelyssä, mutta ihmeitä laitteelta ei silti kannata odottaa.

Tekstiilipesuri on hellävarainen mutta tehokas laite, joka imee likaa suoraan pois kankaasta – ilman hankausta tai pelkoa kutistumisesta. Se onkin oiva kapistus kankaiden pesemiseen, kun kodin kankaat kaipaavat syväpuhdistusta, eivätkä ne kestä konepesua.

Pesuri sopii hankalasti puhdistettavien kankaiden, kuten sohvien, mattojen, patjojen, auton kangasverhoilujen tai vaikkapa lastenvaunujen, pesemiseen.

Lue myös: Näin puhdistat sohvan Marttojen ohjeilla – yksi kikka nujertaa myös rasvatahran

Tekstiilipesuri toimii painehuuhteluperiaatteella

Pesurin suutinosalla suihkutetaan vesi-pesuaineseos pestävälle tekstiilille, jonka jälkeen laite imee veden ja irtoavan lian välittömästi takaisin likavesisäiliöön. Pinta puhdistuu heti käsittelyn aikana ja kuivuu nopeasti.

Suutinta liikutetaan kankaalla aina rauhallisin ja pitkin vedoin, ei työntämällä.

tekstiilipesuri

Testasimme tekstiilipesuria valkoiseen kangassohvaan ja rahiin.

Tekstiilipesureihin myydään erillisiä puhdistusaineita, mutta laitteessa voi käyttää kaikkia tekstiilinpesuaineita, jotka eivät vaahdotu. Laitteen mukana tulee erikokoisia suuttimia, jotka sopivat eri pintojen, kuten sohvatyynyjen ja mattojen, käsittelyyn.

Likaisimpien kankaiden puhdistukseen suositellaan esikäsittelyä. Suihkuta kankaalle pesurista pesuaineseosta, jonka annetaan vaikuttaa kankaalla kymmenisen minuuttia. Ime pesuaine sen jälkeen pois pesurilla.

Entä kuinka hyvä on lopputulos? Se riippuu kankaasta

Kotilieden testiryhmä vuokrasi Kärcher SE 5100 -tekstiilipesurin, jonka luvataan tekevän kankaan sävystä jopa uudenveroisen ja poistavan tehokkaasti rasvan, lian ja hajut.

Testasimme pesurin tehoa valkoiseen, kaksi vuotta sitten hankittuun kangassohvaan, jonka kangas on kenties tuskallisin kotoa löytyvä puhdistettava pinta.

Pian kävi ilmi, ettei edes tekstiilipesuri onnistunut nujertamaan valkoisen sohvan tahroja ja tummentumia lupausten mukaisesti. Räikeimmät tahrat haalistuivat kyllä, mutta istuinosien sävy oli pesun jälkeen yhtä harmaa kuin aiemminkin.

tekstiilipesuri

Tekstiilipesuri on helppokäyttöinen, joten sen käyttö ei vaadi aikasempaa kokemusta pesureista.

Sohvatyynyjen ja istuinosan käsittelyyn kului puolisen tuntia. Kangas kuivui minuuteissa, paitsi osat, jotka esikäsiteltiin puhdistusaineella. Niiden kuivumiseen meni noin tunti.

Katso videolta, miten tekstiilipesurin käyttö sujui:

Lohduttava havainto oli, että likavesi oli sohvan käsittelyn jälkeen hailakanruskeaa, eli jotain likaa sohvasta oli todella irronnut.

Yleisilme raikastui hieman, mutta sohvasta ei valitettavasti tullut kuin uutta. Tämän sohvan osalta pesurin hyöty oli liki olematon.

tekstiilipesuri

Ennen ja jälkeen -kuvat. Tummentumat näkyvät valkoisessa sohvassa edelleen.

Sen sijaan huokoisempi, vesipesunkestävä samettirahi muuttui käsittelyssä kuin uudenveroiseksi. Yksittäiset kahvitahrat ja muut roiskeet hävisivät kokonaan.

Laite vaikuttaa kätevältä myös maton pesemiseen, jos mattoa ei viitsi viedä erikseen mattopesulaan.

Harvakseen käytettävä laite kannattaa vuokrata

Yleensä tekstiilipesuria tarvitsee vain muutamia kertoja vuodessa, joten sen vuokraaminen kannattaa. Laitteita saa vuokrattua monesta eri paikasta, kuten Clas Ohlsonilta tai Pesurivuokraukselta. Voit myös tilata ammattilaisen tekemään pesun puolestasi.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Testasimme hehkutettua tekstiilipesuria – löytyi yksi asia, jota edes pesuri ei onnistunut puhdistamaan 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X