Lemmikit

Yksi koira, kiitos! Koirankasvattajat kertovat, miten koirasta haaveilevan kannattaa heitä lähestyä – tällaiseen viestiin et saa vastausta

Koiranpentuja menee nyt kuin kuumille kiville. Kysyimme koirankasvattajilta, miten koirasta haaveilevan kannattaa heitä lähestyä.

Koirankasvattajat saattavat saada viikoittain kymmeniä kyselyitä koiranpentua etsiviltä. Uutta karvaista perheenjäsentä metsästäessä moni kohtaakin ongelman. Miten erottautua muista koirasta haaveilevista?

Pääasia on aito kiinnostus rotua kohtaan, kertovat kasvattajat Stina ja Janette Jalkanen Aziz Salukis -kennelistä ja Piia Serguskin, joka kasvattaa kultaisianoutajia sekä walesinspringerspanieleita kennelnimellä Benton.

”Muista kyselijöistä erottuvat ne, jotka ovat etukäteen tutustuneet hyvin rotuun, sen terveystilanteeseen ja toivottuihin terveystutkimuksiin sekä itse pentueeseen ja yhdistelmään”, Serguskin sanoo.

”Ja ne, jotka ovat avoimia harrastustoiminnalle. Tällä hetkellä suuri osa kyselijöistä haluaa lenkkiseuraa ja seuraa metsäretkille. Toki se on sitä tärkeintä koiranelämää, mutta kiinnostus johonkin muuhunkin harrastukseen olisi myös kasvattajan mieleen”, hän lisää.

Janette Jalkanen 0n samoilla linjoilla.

”Muista kyselijöistä erottuu, kun on aidosti kiinnostunut rodusta ja ottanut siitä selvää. Esittelee itsensä heti alkuun selkeästi ja kertoo, mihin tarkoitukseen koiraa etsii.”

Lue myös: Apua, koira vetää hihnassa! Koirankouluttaja kertoo 4 vinkkiä, jotka auttavat

Meili vai soitto?

Toinen ikuisuuskysymys koskee sitä, mikä on paras tapa lähestyä kasvattajaa. Uskaltaako kasvattajalle soittaa vai kannattaako ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse?

Jos kennelin nettisivuilla lukee toive yhteydenotosta, sitä kannattaa kunnioittaa. Muuten mielipiteet vaihtelevat kasvattajasta riippuen. Jalkaset kertovat kannattavansa sähköposteja. Silloin kyselyyn voi vastata rauhassa, ajan kanssa. Serguskin puolestaan uskoo puhelinsoiton voimaan.

”Kyselyjä on niin paljon, että tuntuu ettei kaikkiin sähköposteihin ehdi vastata”, hän sanoo.

Sosiaalisessa mediassa aktiivisia kasvattajia voi usein lähestyä myös yksityisviestillä tai erilaisten roturyhmien kautta. Myös perinteinen, kasvokkainen kohtaaminen toimii, kun tilanne on oikea.

”Käyn paljon treeneissä koirieni kanssa. Ne ovat todella hyviä paikkoja tulla juttelemaan tai tutustumaan koiriin. Koiranäyttelyissäkin voi lähestyä ja kysellä. Niissä vain yleensä tuppaa olemaan niin kiire, ettei aina kerkeä juttelemaan. Toki aina jossain kohtaa olisi hyvä tavata ennen pentupäätöksen tekoa. Sähköpostin kautta ei ihan aina saa täyttä kuvaa ihmisestä”, Janette Jalkanen sanoo.

Stina Jalkanen painottaa, että pelkän meilin perusteella ei koiranpentua saa. Yleensä kasvattajat haluavat nähdä omistajaehdokkaan myös kasvokkain.

Lue myös Anna.fi: Räyhähaukkua, raavittuja ovenkarmeja ja rakkautta – rescue-koira Vieno muutti Romaniasta Suomeen ja mullisti uuden perheensä arjen

Näihin yhteydenottoihin et saa kasvattajalta vastausta

Kymmeniin koirista haaveilevien yhteydenottoihin mahtuu satunnaisesti mätiä omenia. Yksi viestityyppi saa koirankasvattajilta yksimielisesti punaista valoa.

”Huono viesti on ’onko pentuja vapaana’ ja ’mitä pentu maksaa’”, Serguskin toteaa.

Jalkaset komppaavat.

”Sellaiset viestit eivät paljoa motivoi vastaamaan”, Janette Jalkanen sanoo.

”Jos kysytään vain hintaa, se menee heti mappi Ö:hön”, Stina Jalkanen lisää.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yksi koira, kiitos! Koirankasvattajat kertovat, miten koirasta haaveilevan kannattaa heitä lähestyä – tällaiseen viestiin et saa vastausta

Ostin jo

Paljon maksaa ja onko vapaana on 2 tärkeimmistä ja oleellisimmista asioista kun lemmikkiä ylipäätään ostaa..😂jos ei ole vapaana ei hinnallakaan ole väliä,jos on vapaana niin se viimeinen saattaa lähteä kalliimmalla tai halvemmalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.