Nämä olivat suosituimmat koirarodut vuonna 2021! Löytyykö listalta oma karvakorvasi?

Arvaatko, mikä koirarotu oli Suomessa kaikista suosituin vuonna 2021? 

Kennelliitto on jälleen listannut Suomen suosituimmat koirarodut. Listaus perustuu vuonna 2021 rekisteröityjen rotujen määrään.

Rekisteröityjen koirien määrä kasvoi odotetusti myös viime vuonna. Koiria rekisteröintiin lähes 8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Lue myös: Onko hauvasi koiramaailman Einstein? Katso listaus tyhmimmistä ja fiksuimmista koiraroduista!

Top 10 suosituimmat koirarodut – löytyykö listalta oma sessesi?

Vuonna 2021 suosituimmat koirarodut pysyivät pääosin samoina kuin aiemminkin. Yksi rotu  kuitenkin kasvatti suosiotaan nousten kärkikymmenikköön: karkeakarvainen mäyräkoira nimittäin.

Viime vuonna karkeakarvaisia mäyräkoiria rekisteröitiin 866 kappaletta, kun taas vuonna 2020 niitä rekisteröitiin 689 kappaletta. Karkeakarvainen mäyräkoira syrjäytti kymmenen suosituimman koirarodun listalta norjanhirvikoiran.

Katso alta, mitkä kymmenen koiraa olivat suomalaisten suosiossa viime vuonna. Suluissa oleva numero kertoo, paljonko rotua rekisteröitiin Suomessa vuonna 2021.

10. Karkeakarvainen mäyräkoira (866)

Suloisista mäyräkoirista yleisin on karkeakarvainen versio. Karkeakarvainen mäyräkoira on metsästyskoira ja seurakoira samassa paketissa, ja se rakastaa pötkötellä isäntänsä tai emäntänsä kainalossa. Mäykyn tunnistaa parhaiten pitkulaisesta ulkonäöstä.

karkeakarvainen mäyräkoira on 10. suosituin koirarotu

Karkeakarvainen mäyräkoira on matala, lyhytraajainen ja pitkänomainen, tiivisrakenteinen ja lihaksikas. Kuva: iStockphoto

9. Jackrussellinterrieri (954)

Jackrussellinterrieri on nuori koirarotu, jolla on jo melkoinen määrä faneja. Eikä ihme: jackrussell on eloisa, valpas ja toimelias terrieri, joka haluaa olla kaikessa mukana. Pieni ja hellyyttävä!

jackrussellinterrieri on 9. suosituin koirarotu

Jackrussellit ovat viehättäviä ja hellyydenkipeitä, mutta myös luonnetta löytyy. Kuva: iStockphoto

8. Kääpiösnautseri (1071)

Kääpiösnautserissa on paljon pienessä paketissa: älykkyys, hellyys, ekstroverttiys, huumori ja persoona, joka on ainakin kaksi kertaa suurempi kuin koira itse. Seurallisen kääpiösnautserin kanssa ei tunne oloa koskaan yksinäiseksi.

Kääpiösnautseri on 8. suosituin koirarotu

Tämä eloisa koirarotu on älykäs, mutta saattaa olla myös ärhäkkä ja itsepäinen. Kuva: iStockphoto

7. Suomenajokoira (1230)

Suomenajokoira on kotimainen, Suomen suosituimpiin rotuihin kuuluva koirarotu, jota käytetään lähes pelkästään jäniksen tai ketun ajometsästykseen. Monen metsästysharrastajan mielestä suomenajokoira onkin tällä hetkellä maailman paras ajava koirarotu.

Lue myös: Aivot paljastavat, että ihminen rakastaa lemmikkiään samalla lailla kuin lastaan – ja siitä on lukuisia terveyshyötyjä

Suomenajokoira on 7. suosituin koirarotu

Moni kutsuu suomenajokoiraa maailman parhaaksi ajokoiraksi. Kuva: OM-arkisto

6. Saksanpaimenkoira (1285)

Älykäs ja monipuolinen saksanpaimenkoira on vuodesta toiseen yksi suosituimmista koiraroduista. Järkkymätön luottamus ja lojaalius omistajaansa kohtaan sekä palava halu toimintaan tekevät siitä loistavan työkoiran.

Saksanpaimenkoira on 6. suosituin koirarotu

Saksanpaimenkoira on luonteeltaan uskollinen ja luotettava, minkä vuoksi se on myös suosittu koirarotu perheissä.  Kuva: iStockphoto

5. Shetlanninlammaskoira (1337)

Shetlanninlammaskoira eli sheltti tunnetaan pitkästä kauniista turkista. Shetlanninlammaskoiran suosio perustuu siihen, että se täyttää toiveet niin uskollisesta perheenjäsenestä kuin aktiivisesta lenkkikaverista. Sheltti voi olla rakastettu perhekoira, näyttelykoira, muuntautumiskykyinen harrastuskoira tai vaikka näitä kaikkia.

Shetlanninlammaskoira

Kokonsa puolesta sheltti on mitä oivallisin kaupunkikoiranakin. Kuva: iStockphoto

4. Kultainennoutaja (1399)

Hurmaavaluontoinen kultainennoutaja on yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Kultsi on on myös pitkään pitänyt pintansa yhtenä Suomen suosituimmista koiraroduista. Kultainennoutaja on kaikkien kaveri – se tervehtii niin tuttuja kuin tuntemattomiakin innokkaasti häntä heiluen.

Kultainennoutaja

Älykkyys ja periksiantamattomuus tekevät kultaisestanoutajasta myös loistavan työkoiran. Kuva: iStockphoto

3. Jämtlanninpystykorva (1470)

Jämtlanninpystykorva eli jämtti tunnetaan parhaiten Ruotsin kansallisrotuna. Hirvikoirarotu pitää tiukasti pintansa suomalaisten suosiossa, sillä se kisailee vuosittain kärkikolmikkopaikasta suosituimpien koirarotujen listauksessa.

Jämtlanninpystykorva

Jämtti sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi, sillä luonne on sosiaalinen, innokas, sopeutuvainen ja lempeä.  Kuva: OM-arkisto

2. Suomenlapinkoira (1533)

Suomenlapinkoiran alkuperäinen käyttötarkoitus on poropaimennus, mutta nykyään se on myös yksi Suomen suosituimmista seura- ja harrastuskoirista. Rodun ilmiömäistä suosiota selittää sen luonne: suomenlapinkoira on älykäs, rohkea, rauhallinen ja oppimishaluinen, ystävällinen ja uskollinen.

Suomenlapinkoira

Tämä rotu on uskollinen seikkailuseuralainen. Kuva: iStockphoto

1. Labradorinnoutaja (2780)

Kärkeen kiri tänäkin vuonna labradorinnoutaja, eikä ihme: onhan labradorinnoutaja maailman suosituin koirarotu.

Labradorinnoutajalla on aktiivisen ja lempeäluonteisen koiran maine täysin ansaitusti. Labradorinnoutajat ovat innokkaita, miellyttäviä ja ystävällisiä niin ihmisiä kuin muita eläimiä kohtaan.

Lue myös: Kun labradorinnoutaja Sylvin omistaja sai lenkillä sairaskohtauksen, koiran sankarillinen toiminta pelasti miehen hengen

Rodun monipuolisuudesta kertoo, että labradorit toimivat myös opaskoirina, huume- ja pommikoirina, terapiakoirina, liikuntavammaisten avustajakoirina, sienikoirina ja monenlaisissa muissa haju- ja etsintätehtävissä. Varsinainen sankarikoira siis!

Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu

Labradorinnoutajat rakastavat syömistä ja ovat siksi taipuvaisia lihomiseen.   Kuva: iStockphoto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nämä olivat suosituimmat koirarodut vuonna 2021! Löytyykö listalta oma karvakorvasi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X