Sisustus

Ikea Tänkvärd -mallisto: vastuullista, luonnollista ja keveää

Ikean uudessa Tänkvärd-mallistossa yhdistyy monta ajankohtaista asiaa: maanläheisyys, erilaiset luonnonmateriaalit ja -tekstuurit sekä ekologisuus.

Ikea Tänkvärd -mallistoon kuuluu sekä huonekaluja että tekstiilejä. Pohjolan raikkaus ja itämainen estetiikka kohtaavat rottinkisissa huonekaluissa, käsinkudotuissa villamatoissa, henkäyksen keveissä tekstiileissä ja bambusta punotuissa valaisimissa. Huhtikuussa 2019 myyntiin tulevan malliston hallitseva väri on raikas ja trendikäs indigonsininen. Se hehkuu pellavasta ja vastuullisesti tuotetusta puuvillasta valmistetutuissa tekstiileissä, kuten vuodevaatteissa, pyyhkeissä ja verhoissa.

Lue myös: Sisustustrendit tulevat nyt 1990-luvulta: kuivakukkia, kaaria ja rottinkia

Vaikka Ikean mallisto ei sinänsä ole ranta-tai kesämallisto, sen keveä tyyli ja luonnonmateriaalit vievät mielen jo kesään.

Ikea Tänkvärd
Tänkvärd-pellavalakanoissa on ihana nukkua kesät talvet. 2-hengen pussilakana ja kaksi tyynyliinaa, 79 e.

Ikea Tänkvärd: Ekologinen on kaunista

Malliston juju on tarkkaan harkituissa materiaalivalinnoissa: kaikki materiaalit ovat ekologisia, kestäviä ja luonnossa hajoavia. Villa hylkii  likaa luonnostaan ja on paloturvallinen. Pellava puolestaan ei vaadi kasvaakseen keinokastelua, keinotekoisia lannotteita tai torjunta-aineita, samoin kuin bambu. Rottinki tarvitsee kasvaakseen ympärilleen puita, joka kannustaa sademetsien säilyttämiseen.

Myös suomalaista käsialaa

Mallistoon on suunnitellut myös suomalainen Iina Vuorivirta, jonka käsialaa on kätevä vaateline, joka toimii myös loistavana tilanjakajana. Siihen on erityisen hyvä ripustaa myös puolipitoiset vaatteet.

”Suunnittelin esineen, joka periaatteessa on tilanjakaja, mutta jolla on kuitenkin monta muutakin käyttötapaa. Itse kutsun sitä avovaatekaapiksi. Tapa, jolla siihen voi rennosti ripustaa vaatteita, kuvastaa hyvin myös muun Tänkvärd-malliston fiilistä. Malliston tekstiilit taas tuovat kotiin raikkaan keväistä tunnelmaa”, Vuorivirta kertoo.

Ikea Tänkvärd
Iina Vuorivirran suunnittelemaan tilanjakaan on helppo ripustaa puolipitoiset vaatteet, 89 e.
Ikea Tänkvärd
Suloiset korit on punottu meriheinästä, 14,99 e/kpl.
Ikea Tänkvärd
Mallistoon kuuluu myös kesäinen liukuvärjätty hapsuvarjostin, 29,95 e ja kestävä rottinkipenkki, 129 e.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ikea Tänkvärd -mallisto: vastuullista, luonnollista ja keveää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.