Sisustus

Vieläkö luulit, että Tanskassa sisustetaan valkoisella? Näiden tanskalaisbrändien tyyliin ja ideoihin rakastut

Designfestivaali 3 days of design avasi sisustusbrändien showroomien ovet kaikille kiinnostuneille. Paikalla ollut Deko poimi paikan päältä inspiroivimmat ideat.

Ei ole vielä kauankaan siitä, kun tanskalaissisustuksesta tuli useimmiten mieleen täysvalkoiset kodit. Värit ovat valloittaneet kuitenkin myös Tanskan. Kesäkuussa Kööpenhaminassa pidetyillä 3 days of design -festivaaleilla tunnetut designbrändit avasivat toimistojensa ja showroomiensa ovet kaikille kiinnostuneille. Ideoita ja inspiraatiota oli tarjolla sadoissa käyntikohteissa.  Deko oli festivaaleilla mukana. Tässä kolme tanskalaisbrändiä, joiden showroomit tarjosivat uutta ja inspiroivaa tutkittavaa. 

Lue myösYsäriarkkitehtuuri ja designesineet luovat kansainvälisen tunnelman vaasalaisessa omakotitalossa

&Traditionin lempeä ja ajaton design

Tummia, pehmeän täyteläisiä sävyjä oli lähes kaikilla seinillä &Traditionin monikerroksisella showroomilla. Lopputulos oli taidokkaita yhdistelmiä värillisten tuotteiden ja suurten pintojen välillä. Tilat olivat kodikkaita, kutsuvia ja tunnelmallisia. Värillisillä taustoilla tuotteet tuntuivat nousevan paremmin esille muotoineen ja materiaaleineen. 

Mieleen jäi erityisesti valaisimien ja valon luoma tunnelma sävykkäissä huoneissa. Oliivinvihreä tila, jossa tummanharmaa Flowerpot-kattovalaisin loi intiimin tilan pyöreän ruokapöydän ympärille. 

Lue myös: Pimeät putkimaiset yksiöt ovat yleisiä, mutta ankeita – liian pienellä kodilla voi olla yllättäviä seurauksia hyvinvoinnille

Vain liikaa on riittävästi Montanan väripaletissa

Modulaarisista säilytyskalusteistaan tunnetun Montanan luona oli käytetty kaikki väripaletin värit yhdessä. Yhdistelmä kannustaa käyttämään ja kokeilemaan värejä. Voiko niitä edes olla liikaa? Ja toisaalta, jos niitä ei voi olla liikaa, pienikin määrä väriä tekee jo paljon. 

Selväksi on käynyt, että hetken pinnalla ollut yhdellä värillä sisustaminen, on mennyttä aikaa. Herkulliset väriyhdistelmät tuovat sisustukseen syvyyttä ja mielenkiintoa. Yhteensopivia sävyjä voi etsiä kotona sisustaessaan ikkunasta näkyvästä maisemasta, taiteesta, printistä, lempiesineestä jne.

Lue myös: Suunnittelija Florence Macedon kotona kohtaavat brasilialainen värikylläisyys ja pohjoismainen muotoilu

Kalpeat sävyt ovat tulossa, uskoo File under pop

Tanskalainen designmaali ja -laattamerkki File under pop esitteli toimistollaan häikäisevän upeita sävy-yhdistelmiä, joiden pääosassa oli kalpeat, kirkkaat vaaleat sävyt. Näihin yhdistettiin joko voimakkaita perusvärejä tai voimakkaita kirkkaita sävyjä. Lopputulos on kevyt ja moderni. Jotain, mitä ei olla (taas hetkeen ainakaan) nähty. Tämä trendi tulee takuulla leviämään myös meille. Edelläkävijä kääntyy jo nyt sammutetuista mutaisista sävyistä kohti heleitä ja vaaleita sävyjä. 

Designfestivaalit ovat mainio paikka haistella tulevia trendejä. Tässä poimintamme, joihin ihastut – ennemmin tai myöhemmin. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vieläkö luulit, että Tanskassa sisustetaan valkoisella? Näiden tanskalaisbrändien tyyliin ja ideoihin rakastut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.