Hyvinvointi

Tee itse kosmetiikkaa luonnosta: After sun -geeli rauhoittaa ihoa mukavasti

Lähde kasviretkelle lähiluontoon ja kerää ainekset omatekoiseen luonnonkosmetiikkaan. After sun -geeli valmistuu puna-apilan ja kehäkukan kukinnoista sekä piharatamon lehdistä.

Poimi vain virheettömiä, tuoreita kukintoja ja nuoria lehtiä, jotka ovat vielä pienikokoisia ja pehmeärakenteisia. Kuivattuja kasveja voit käyttää ympäri vuoden. Kuivatut yrtit säilyvät käyttökelpoisina vuosien ajan.

Lue myös: Teepuuöljy on kodin ja ihonhoidon tehotuote – listasimme, mihin kaikkeen suosittu öljy sopii

itse tehty after sun -geeli
Itse tehty geeli korjaa ihovaurioita ja rauhoittaa auringon polttamaa ihoa.

Rauhoittava after sun -geeli

Tarvikkeet

Ohje

  1. Kerää pienet kouralliset punaapilan kukintoja, kehäkukan terälehtiä ja piharatamon lehtiä. Poimi kasvit juuri ennen käyttöä, sillä ne nahistuvat nopeasti.
  2. Jos lajeja ei löydy tuoreina, käytä kuivattuja, ilman torjunta-aineita kasvatettuja kasveja.
  3. Hiero poimulehtiä hieman, jotta niiden rakenne rikkoutuu. Revi lehdet sitten pieniksi paloiksi. Jos käytät tuoreita kehäkukkia, revi kukat osiin.
  4. Kiehauta kattilassa muutama desilitra vettä. Nosta kattila levyltä ja lisää veteen puna-apilan kukinnot, kehäkukat ja poimulehdet. Jos kasvinosat jäävät kellumaan, painele niitä hellästi veden alle, jotta ne uuttuvat paremmin.
  5. Peitä kattila kannella ja anna uutoksen hautua vähintään 20 minuuttia. Voit pidentää haudutusaikaa jopa pariin tuntiin. Siivilöi uutos puhtaaseen lasitölkkiin.
  6. Sekoita 5 ml glyseriiniä ja 2 ml ksantaanikumia geelimäiseksi nesteeksi.
  7. Mittaa kasviuutoksesta 90 ml ja sekoita se glyseriini-ksantaanikumiseokseen. Tee seos nopeasti, ettei siihen jää paakkuja. Jos käytät säilöntäainetta, lisää sitä pipetillä 10 tippaa. Lisää lopuksi seokseen muutama tippa eteeristä öljyä.
  8. Kaada valmis geeli pumppupulloon. Säilöntäaineella viimeistelty geeli säilyy huoneenlämmössä puoli vuotta. Säilöntäaineeton geeli säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 5/2020.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse kosmetiikkaa luonnosta: After sun -geeli rauhoittaa ihoa mukavasti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.