Hapankaalikeitto
Hapankaalikeitto on maukas ja lämmittävä talviruoka, jonka voi tehdä myös porsaan lavasta tai etuselästä. Tämä resepti on Kotilieden lukijakilpailun parhaimmistoa. Se sai kilpailussa neljännen sijan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- noin 700 g porsaanpotkaa
- 2-3 tl merisuolaa
- 2 laakerinlehteä
- 5 mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- vettä
keitto:
- 1 kg hapankaalia
- tilkka öljyä
- 2 sipulia
- 2-3 porkkanaa
- 1 purjo
- ¾ dl tomaattipyreetä
- 0.5 dl oliiveja
- (2 kasvisliemikuutiota)
- pala juuriselleriä
- 0.5 dl kuivattuja, murskattuja suppilovahveroita tai tuoreita sieniä
- (suolaa)
- salviaa
- basilikaa
- rosmariinia
- noin 1 l vettä
Valmistusohje
1. Pane paloiteltu potka pataan. Lisää suola, laakerinlehti, pippurit ja sipulit sekä vesi. Kypsennä potkat uunissa puolikypsiksi, noin 1 1⁄2 tuntia. Kypsentää voit myös liedellä padassa tai kattilassa (toimituksen huomio).
2. Kuullota hapankaali öljytilkassa padassa tai kattilassa. Lisää potkapalat mausteineen ja liemineen. Lisää muut ainekset ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta keittoa liedellä pari tuntia. Irrota lihat luista ja paloittele liha keittoon.
Ohje Kaisu Hintikka, Kouvola
Katso myös: Herkullinen kaalikeitto viidella tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapankaalikeitto