Tomaattileipä
Tomaattileipä saa makua ja mehevyyttä aurinkokuivatusta tomaatista ja juustoraasteesta. Hiivaleipätaikina maustetaan vielä oreganolla tai timjamilla.
- Kasvis
Ainekset
Tomaattileipä
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 3 tl suolaa
- 1 rkl oreganoa tai timjamia
- 200 g öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
- 12 dl hiivaleipäjauhoja
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
Tomaattileipä leivotaan näin:
Tällä tomaattileipä-ohjeella syntyy kaksi leipää.
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon mausteet, tomaattitölkin öljy ja silputut tomaatit. Sekoita joukkoon jauhot ja juustoraaste Alusta pehmeä taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kierrä taikinalevy kääröksi ja nosta kääröt leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Kohota tomaattileipä leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Paista leivät 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Itse leivottu leipä lämmittää
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo leipää juuresta – kolme maistuvaa reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattileipä