Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattileipä

Tomaattileipä saa makua ja mehevyyttä aurinkokuivatusta tomaatista ja juustoraasteesta. Hiivaleipätaikina maustetaan vielä oreganolla tai timjamilla.

Ainekset

Tomaattileipä

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 rkl oreganoa tai timjamia
  • 200 g öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
  • 12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Tomaattileipä leivotaan näin:

Tällä tomaattileipä-ohjeella syntyy kaksi leipää.

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon mausteet, tomaattitölkin öljy ja silputut tomaatit. Sekoita joukkoon jauhot ja juustoraaste Alusta pehmeä taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kierrä taikinalevy kääröksi ja nosta kääröt leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Kohota tomaattileipä leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Paista leivät 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Itse leivottu leipä lämmittää

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo leipää juuresta – kolme maistuvaa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.