Reseptit
8
Kiitos

Ailan sillipannacotta

Tämä matjessillistä valmistettu kalaherkku sopii niin joulun kalapöytään, vappubrunssille kuin juhannusaterialle uusien perunoiden kaveriksi. Ruoka on nopea valmistaa, mutta se tarvitsee jääkaappiaikaa hyytyäkseen. Ohje on ruokatoimittaja Aila Pakarisen käsialaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 liivatelehteä
35 g matjessilliä
2 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa
2-2 1/2 rkl sinappia
1/2 dl silputtua tilliä
1/2 dl silputtua ruohosipulia
2 dl kermaviiliä

Koriseeksi

1 hienonnettu punasipuli
tilliä

Valmistusohje

  1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
  2. Valuta silli ja hienonna se.  Kuumenna kerma kattilassa ja ota se pois lämmöltä.
  3. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kuumaan kermaan. Anna jäähtyä.
  4. Lisää kermaan sillikuutiot, suola, pippuri, sinappi, tilli, ruohosipuli ja kermaviili. Sekoita hyvin.
  5. Jaa seos kahdeksaan lasiin tai pieneen kulhoon. Pane noin 1 desin verran seosta jokaiseen. Anna hyytyäviileässä seuraavaan päivään.
  6. Koristele pannacotta punasipuli-ja tillisilpulla. Tarjoa kalapöydän osana, (uusien) perunoiden ja/tai ruisleivän kanssa.

 

 

Keskustelu

Onko silliä tosiaan vain 35g? Ja onko kohdassa neljä,sekaan lisättävä sipuli myös punasipuli aivan?

Kommentoi juttua: Ailan sillipannacotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X