Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ananaskakku

Ananaskakkku on maukas ja mehevä joulunajan klassikkokakku. Ananasviipaleet taiteillaan kakkuvuoan pohjalle ja päälle kaadetaan taikina.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Ananaskakku

  • 3 kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 dl kermaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tölkki ananasta

Valmistusohje

Ananaskakku leivotaan näin:

  1. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva ja kerma. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot joukkoon.
  2. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka, levitä pohjalle valutetut ananasrenkaat. Kaada taikina päälle. Paista kakku noin 200 asteessa kypsäksi. Aikaa kuluu uunin tehosta riippuen noin 40-50 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka. Kostuta vähän jäähtynyt kakku ananasmehulla ja kumoa ananaskakku vadille.

Katso myös: Keikauskakku luumusta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ananaskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.