Ananaskakku
Ananaskakkku on maukas ja mehevä joulunajan klassikkokakku. Ananasviipaleet taiteillaan kakkuvuoan pohjalle ja päälle kaadetaan taikina.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ananaskakku
- 3 kananmunaa
- 2.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g margariinia
- 1 dl kermaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tölkki ananasta
Valmistusohje
Ananaskakku leivotaan näin:
- Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva ja kerma. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot joukkoon.
- Voitele tasapohjainen kakkuvuoka, levitä pohjalle valutetut ananasrenkaat. Kaada taikina päälle. Paista kakku noin 200 asteessa kypsäksi. Aikaa kuluu uunin tehosta riippuen noin 40-50 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka. Kostuta vähän jäähtynyt kakku ananasmehulla ja kumoa ananaskakku vadille.
Katso myös: Keikauskakku luumusta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ananaskakku