Annan suklaaruudut
Annan suklaaruudut ovat täyteläisen makuisina suklaanystävän mieleen. Ohje on peräisin ohje ruotsalaiselta ruokatoimittaja Anna Bergenströmiltä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Annan suklaaruudut
- 150 g voita tai margariinia
- 150 g tummaa suklaata
- 3 kpl keskikokoista munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 100-150 g saksan- tai pekaanipähkinöitä
pinnalle:
- tomusokeria tai 75 g suklaata ja 1 rkl voita
- (pähkinöitä tai kirsikoita)
Valmistusohje
Annan suklaaruudut leivotaan näin:
- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (pyöreä tai suorakaiteen muotoinen). Hakkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi, mutta ota ensin 20 kauneinta pähkinää erikseen ja säästä ne koristeeksi.
- Sulata rasva tilavassa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila levyltä ja lisää suklaa pieninä paloina. Anna jäähtyä hetken ja suklaan samalla sulaa joukkoon.
- Lisää kananmuna kerrallaan ja sekoita hyvin joka kananmunan jälkeen. Vatkaa joukkoon sokeri. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää rouhittujen pähkinöiden kanssa taikinaan.
- Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa 20-45 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Anna kakun jäähtyä. Sirottele päälle tomusokeria ja leikkaa suorakaiteen muotoinen kakku pieniksi neliöiksi. Jos teet pintaan suklaakuorrutuksen, sulata suklaa, sekoita joukkoon nokare voita ja levitä kuorrutus kakun päälle. Paina koristeeksi pähkinöitä tai kirsikoita. Leikkaa Annan suklaaruudut pieniksi kuutioiksi tai suupaloiksi.
Vinkki: Kakun voi paistaa myös pyöreässä vuoassa ja päällystää suklaakuorrutuksella tai tarjota kakun kanssa erikseen kylmää vaniljan, konjakin tai rommin maustamaa kermavaahtoa.
Katso myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulun parhaat suklaakakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Annan suklaaruudut