
Annosmunakkaat
Annosmunakkaat ovat edullisia, maukkaita ja nopeita valmistaa. Kasvikset antavat näille annosmunakkaille mukavaa kirpakkuutta. Valmista aamiaiskumppanille yllätykseksi herkullinen annos.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Annosmunakkaat
- 1 kpl pieni kesäkurpitsa
- 150 g luumutomaatteja
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- (1 tl tuoretta chiliä)
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- timjamia
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl ruokosokeria
- 6 munaa
- suolaa
- pippuria
Lisäksi:
- paistettua pekonia
Valmistusohje
Annosmunakkaat valmistuvat uunissa näin:
Annosmunakkaat syntyvät tällä ohjeella uunissa ja voit tehdä niistä helposti kasvisversiot, kun jätät pekonin pois.
1. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Kuullota kuutioidut kasvikset öljyssä. Lisää mausteet ja lusikoi seos annosvuokiin.
2. Sekoita munat kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munakasseos vuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa annosmunakkaat sellaisenaan tai paistetun pekonin kera.
Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet – perusmunakkaasta maustettuihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Annosmunakkaat