Isoäidin appelsiinikakku
Appelsiinikakku täytetään meheväksi vaniljakastikkeella ja appelsiinitahnalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Appelsiinitahna:
- 1 appelsiini
- puolen sitruunan mehu
- 4 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 50 g voita
- 1 tl vaniljaa
kakku:
- 150 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 1 pss vaniljakastikejauhetta
- 2 dl vettä
- 1 dl appelsiinitahnaa
pinnalle:
- 2 dl tomusokeria
- 1 ½ rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
koristeeksi:
- hillottuja appelsiinikuoria tai kumkvatteja
Valmistusohje
Isoäidin appelsiinikakku leivotaan näin:
- Valmista appelsiinitahna. Pese hedelmät astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Raasta appelsiininkuori. Purista appelsiinin ja sitruunan mehu. Mittaa mehu, raastettu kuori, keltuaiset ja sokeri kattilaan. Kuumenna aineksia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina sekä vanilja. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa koko ajan vatkaten.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon mehu ja jauhot. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
- Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Halkaise kakku ja täytä se vaniljakastikkeesta ja appelsiinitahnasta sekoitetulla seoksella. Jos täytettä jää, tarjoa se jälkiruokana marjojen tai hedelmien kanssa.
- Sekoita tomusokerista ja mehusta sokerikuorrutus ja kaada se kakun pinnalle. Korista appelsiinikakku hillotuilla appelsiininkuorilla tai kumkvateilla.
Vinkki: Tarjoa isoäidin appelsiinikakku hyvän kahvin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan appelsiini-suklaaunelmakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäidin appelsiinikakku